Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В об'єднаній громаді відзначили свято української духовної культури

Дата: 31.07.2017 10:35
Кількість переглядів: 730

     

В рамках відзначення у 2017 році Дня хрещення Київської Русі - України у закладах культури Черкаської селищної ради об'єднаної територіальної громади відбулись тематичні заходи. Реалізовуючи завдання і доручення Президента України, в закладах культури селищної ради проведено роботу, яка була  націлена на залучення молоді до цінностей християнства. 

Так, Черкаським базовим історико-культурним інформаційним центром та публічною бібліотекою було організовано перегляд відеоматеріалів та інформаційну годину «Хрещення Русі - України». У Новомиколаївському  сільському інформаційно-культурному центрі, було організовано книжкову виставку до дня хрещення Київської Русі «Коли хрестити Київську Русь».

В Майданському сільському центрі надання інформаційно-культурних послуг відбулась інформаційна година «Володимир Великий - хреститель Київської Русі». Також протягом тижня всі бажаючі мали змогу ознайомитись з книжковою виставкою «Перша сходинка до духовності».

Прелесненським сільським центром розвитку національної культури з пунктом видачі літератури було організовано та проведено літературну годину  «Історія Хрещення Київської Русі». На захід було запрошено вихованців дитячого садка «Сонечко». Вони прослухали цікаву інформацію на відповідну тематику, дізналися, у що вірили люди того часу до прийняття християнства, ким було запроваджено, та як здійснювалось дійство. Також для дітей було продемонстровано ілюстрації та мультфільм.

У Олександрівському сільському центрі розвитку молодіжних платформ та Красноармійському сільському клубі-бібліотеці відбулись тематичні години  «То була Київська Русь…», «Українська духовна культура: від минулого до сьогодення». У Привільському сільському культурно-просвітницькому центрі  пройшла історична година-екскурс «З глибини віків…».

У Троїцькому сільському клубі-бібліотеці було презентовано книжкову виставку та проведено тематичну бесіду  «Історія Хрещення Київської Русі».

Проведені заходи дали змогу зрозуміти, що  хрещення Русі - це не тільки свято віруючих, це свято об'єднання  слов'янських  народів. Така робота буде продовжуватися і подальшому.

    

    

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь