Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Об'єднана громада відзначила День Конституції України

Дата: 01.07.2017 09:03
Кількість переглядів: 629

Фото без опису        Фото без опису

Фото без опису        Фото без опису 

Фото без опису        Фото без опису

Фото без опису        Фото без опису

Фото без опису        Фото без опису

Фото без опису         Фото без опису

Фото без опису         Фото без опису

Фото без опису         Фото без опису

Фото без опису        Фото без опису

     День Конституції України відзначають 28 червня. У 1996 році у цей день був прийнятий Основний Закон держави і вже 21 рік поспіль 28 червня в Україні є державним святом.

     Саме в цей день  в закладах культури Черкаської селищної ради  за участю  аматорських творчих колективів,  учасників художньої самодіяльності та працівників освіти відбулися культурно-мистецькі заходи до Дня Конституції України.

  Так, у Прелесненському сільському центрі розвитку національної культури відбувся святковий концерт   «День Конституції». У концертній програмі  взяли участь учасники вокального,  інструментального гуртків закладу, учасники художньої самодіяльності дитячого садка.  У дитячому садочку с. Прелесне «Сонечко»  була проведена виховна бесіда на тему «Конституція. Права та обов’язки громадянина». Діти прослухали цікаву інформацію з теми, дізналися що таке Конституція, коли і ким була заснована, для чого вона створена. Не дивлячись на їх юний вік, діти уважно слухали та задавали питання.

     В Новомиколаївському сільському інформаційно-культурному центрі було проведено концертно-тематичну програму «Відкрий для себе Україну». Неймовірною майстерністю, новими дуетами, стилізованими піснями дивували мешканців села Новомиколаївка ансамбль «Джерельце» та танцювальний колектив «Кісс». Кожний художній номер – це відображення вільної України, як минулої так і сучасної. Яскравим виступом вразили глядачів наймолодші учасники заходу. Святковий концерт, приурочений до Дня Конституції України, закінчився бурхливими оплесками та безмежною вдячністю всіх присутніх.

      В Привільському сільському культурно-просвітницькому центрі була проведена інформаційна година «Основний Закон мого життя». Бібліотекар ознайомила присутніх з історичними передумовами прийняття Основного Закону України, прослідкувала шлях пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України, розповіла дітям про те, що Конституція надає їм рівні права та не допускає жодного насилля над дитиною.

     Закінчився захід оглядом тематичної книжкової виставки «Оберіг нашої державності». Присутнім була запропонована правознавча, історично – довідкова література.

    Увечері на жителів та гостей села чекав святковий концерт. Зі словами привітання звернулася староста села Колісник Тетяна, а солісти вокального гуртку подарували чудовий настрій всім присутнім.

     День Конституції у Троїцькому сільському клубі-бібліотеці пройшов у жовто-блакитних кольорах. Свято "Конституція - оберіг нашого життя" відбулося дуже атмосферно. На гостей чекала тематична бесіда, книжкова виставка, розважальна програма та святкова дискотека. Діти прийняли участь у майстер-класі з виготовлення оберегів в техніці канзаші , весело і пізнавально провели час, а також всі залюбки малювали патріотичний аквагрим.

     В Майданському закладі культури проведено святковий концерт «Тобі, моя Україно, незалежна і славна українська земля»  та організовано книжкову виставку "Конституція - основний закон України".

     З нагоди Дня Конституції в Олександрівському сільському центрі розвитку молодіжних платформ були проведені заходи: «Живи та міцній,наша юна державо» - інтелектуальна гра для підлітків, в ході якої розглянули підбірку цікавих фактів про Основний Закон України. Що цікаво, 28 червня – День Конституції України – є єдиним державним святом, яке закріплене в самій Конституції України,  конкурс малюнків "Я люблю Україну",  виставка "Народні та державні символи України".

    В Красноармійському сільському клубі-бібліотеці  проведена концертна програма "Ми живемо в прекрасній країні, яка зветься Україна", після якої проведено огляд  виставки  тематичної літератури.

    В Черкаському базовому історико-культурному інформаційному центрі проведено тематичний квест, під час якого учасники заходу  одержали інформацію щодо основного Закону України, змагалися в спортивному, мистецькому, пізнавальному конкурсах.  Вокальний колектив «Домісолька» розважав  присутніх піснями про рідний край, Україну.  

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь