Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Новоселівці відбувся меморіальний захід з вшанування пам’яті військовослужбовців ЗСУ, співробітників СБУ та членів екіпажу вертольоту МІ-8

Дата: 24.06.2020 12:44
Кількість переглядів: 514

Фото без опису     Меморіальний захід з вшанування пам’яті військовослужбовців Збройних сил України, співробітників Служби безпеки України та членів екіпажу вертольоту МІ-8, які загинули під час проведення антитерористичної операції 24 червня 2014 року, відбувся сьогодні в селі Новоселівка на Донеччині.

     У заході взяли участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, керівництво штабу операції Об’єднаних сил, Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях, Черкаської ОТГ, представники Слов’янського об’єднаного міського військового комісаріату.

     24 червня 2014 року під час виконання завдання з встановлення апаратури з метою організації моніторингу простору та фіксації фактів порушення Плану мирного врегулювання конфлікту на сході України проросійські терористи із пересувного зенітно-ракетного комплексу збили вертоліт МІ-8.

   Внаслідок падіння на гелікоптері почалася пожежа, а детонування боєкомплекту призвело до вибуху повітряного судна. В результаті катастрофи загинули всі дев’ять осіб, що знаходились на борту: екіпаж у складі командира-підполковника Андрія Бєлкіна, штурмана, льотчика – капітана Дмитра Шингура та бортового авіаційного техніка 16-ї окремої бригади армійської авіації Руслана Мазунова; радист радіогрупи - старший солдат Олександр Кондаков та старший розвідник - старший солдат Олексій Волохов; четверо співробітників Служби безпеки України, серед яких співробітник Центру спеціальних операцій СБУ підполковник Ігор Горбенко, співробітник Центру спеціальних операцій СБУ капітан Олександр Петрещук, підполковник СБУ Володимир Шкіра, співробітник Департаменту господарського забезпечення СБУ з місцем дислокації і виконанням функціональних обов’язків в Центрі спеціальних операцій СБУ, старший прапорщик Марк Шпак.

  На місці загибелі Героїв 14 жовтня 2019 року, за ініціативою керівництва Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Центрального управління СБ України, було відкрито меморіал загиблим героям АТО з ЗСУ та СБУ.

    На знак глибокої пошани та скорботи сьогодні пам’ять про загиблих вшанували збройовим салютом та покладанням квітів до пам’ятних знаків.

За інформацією

Донецької обласної

державної адміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь