Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Черкаській селищній раді пройшли громадські обговорення проєкту Статуту

Дата: 25.11.2021 11:37
Кількість переглядів: 658

В Черкаській селищній раді пройшли громадські обговорення проєкту Статуту Черкаської селищної територіальної громади та обговорення Проєкту збереження пам’ятки культурної спадщини садиби поміщика А.Бантиша в селі Прелесне.

Формат проведення громадського обговорення у зв’язку з продовженням карантину, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та забороною масових зібрань відбулося в онлайн режимі.

До обговорення долучилися члени робочої групи з опрацювання проєкту Статуту Черкаської селищної територіальної громади,  представники виконавчого комітету селищної ради, громадських організацій та активні жителі громади.

Першим, розглянули питання опрацювання проєкту Статуту Черкаської селищної ради. Розпочав зустріч селищний голова Андрій Головаш, зазначивши, що затвердження Статуту є дуже важливим та відповідальним кроком для громади. В умовах реформи місцевого самоврядування й децентралізації, затвердження Статуту набуває все більшої актуальності. Важливим чинником є залучення інвестицій на територію громади. Всі процеси, які пов’язані з інвестуванням, передбачають проведення громадських обговорень тих чи інших питань, які мають значення для громади, а саме Статут визначає їх механізм.

Секретар Робочої групи Лілія Лущик розповіла про етапи підготовки документу, його структуру. Було зазначено, що метою затвердження Статуту є упорядкування взаємовідносин влади й громади, утворення механізму взаємодії. Наявність такого документа демонструє зрілість територіальної громади, причетність і відповідальність кожного жителя за її розвиток. 

Також було зазначено, що текст проєкту Статуту Черкаської селищної територіальної громади розміщено на офіційному сайті Черкаської селищної територіальної громади. Пропозиції (зауваження) мешканців громади, бажаючих долучитися до громадського  обговорення проєкту  Статуту,  приймаються до 11.12.2021 в письмовій формі, надсилаються електронною поштою на офіційну електронну адресу Черкаської селищної ради: 04341790@mail.gov.ua  чи поштову адресу: вул.Миру, 4 смт Черкаське, Краматорський р-н, Донецька обл., 84162.

Наступним, обговорили питання про Проєкт збереження пам’ятки культурної спадщини садиби поміщика А.Бантиша в селі Прелесне.

Директор Черкаського базового історико-культурного інформаційного центру Ярослав Батан розповів про хід реалізації проєкту та зазначив, що Черкаська селищна рада, в особі голови селищної ради Андрія Вікторовича Головаша та представники балансоутримувача садиби, яка обліковується як дитяча оздоровниця «Прелесне», АТ «Українська залізниця» погодили спільний план дій для збереження та переоформлення садиби поміщика А.Бантиша та почали його реалізацію. Черкаською селищною радою прийняте рішення з наміром прийняття садиби з державної власності  у комунальну власність селищної ради. Рішення направлено до «Лиманського територіального управління», яке готує повний пакет документів для погодження правлінням АТ «Укрзалізниця» та потім Мінінфраструктури 

Наступним кроком реалізації проєкту є проведення експертної зустрічі  з громадськістю для розуміння наступних дій та  варіантів роботи. Представників громадських організацій Черкаської селищної територіальної громади запросили до участі у формуванні концепції подальшого використання об'єкту для досягнення суспільних інтересів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь