Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заклади культури Черкаської ОТГ долучились до Всеукраїнської акції "Запали свічку пам'яті"

Дата: 25.11.2019 11:00
Кількість переглядів: 826

Фото без опису

      Пам’ять – це нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок написано кривавим і чорним. Найтрагічнішою сторінкою історії нашого народу є голодомор 1932-1933 років. Голод… Це страшне слово повертає нас у ті далекі трагічні роки. І в останні дні листопада весь український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. І щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.

      Так, 23 листопада для відвідувачів Привільського культурно – просвітницького центру була проведена година – реквієм «Чорна сповідь моєї Вітчизни». Бібліотекар ознайомила присутніх із трагічними сторінками тих страшних подій української історії, коли села заносили на «чорну дошку», коли за 5 колосків розстрілювали на місці, геноцид українського народу  - «скорботні жнива» назавжди буде в пам'яті людській. Завершився день скорботи о 16-й годині приєднанням до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті усім померлим від голоду». Ця акція покликана донести до найвіддаленіших куточків нашої планети правду про страшний злочин Голодомору, скоєний у 1932-1933 роках в Україні.  В фойє центру діяла тематична книжкова виставка «Чорна сповідь моєї Вітчизни». На виставці були представлені документальні книги та статті, спогади свідків тих жахливих подій, художньо-документальні книги відомих українських письменників В. Барки «Жовтий князь», У. Самчука «Марія» та інші.

       У Черкаському БІКІЦ публічною бібліотекою були проведені інформаційні хвилини про акцію "Запали свічку у своєму вікні " до Дня пам'яті жертв голодомору 1932 - 1933 років . Біля книжкової виставки "Дзвони зраненої пам'яті"  відвідувачі бібліотеки ознайомились з книгами Самчука "Марія", В.Барка "Жовтий князь ", документальними і архивними документами про страхіття голодомору .

     23 листопада у фойє Новоселівського клубу-бібліотеки о 16 годині  до дня пам’яті  жертв голодомору  та   з нагоди Всеукраїнської   акції «Запаліть скорботи свічку»  відбулася книжкова виставка «Втрачений світ». У книжковій викладці до уваги користувачів бібліотеки  та жителів села  Новоселівка   запропонована  література   історично-документального та художнього напрямку.

      Також, у рамках заходів до Дня пам’яті жертв голодомору Новомиколаївським сільським інформаційно-культурним центром спільно з Новомиколаївською школою було проведено інформаційну годину та презентовано книжкову виставку. Бібліотекар Левіна В.В. провела огляд тематичної викладки літератури «Знати, щоб не повторити». Пам’ять жертв, тих страшних подій, вшанували запаливши свічки.

 

Відділ культури та туризму

Черкаської селищної ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь