Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Освідчуюсь в коханні рідному краю» - літературний подіум творчості Т.Г. Шевченка

Дата: 12.03.2017 08:02
Кількість переглядів: 716

  Фото без опису         Фото без опису

 Фото без опису         Фото без опису

Фото без опису         Фото без опису

Фото без опису         Фото без описуФото без опису Фото без опису Фото без опису

 10 березня на базі Черкаського культурно-оздоровчого центру на високому рівні пройшов літературний подіум творчості Т.Г.Шевченка «Освідчуюсь в коханні рідному краю», метою якого було  показати, як шанують   пам’ять великого Кобзаря в нашому селищі,  значення  творчості Т.Шевченка для українського народу, викликати бажання глибше пізнати його життєвий шлях, розвивати читацькі інтереси, пам’ять, мислення, виховувати в молодого покоління любов і шану до народного поета. 

      Учасників заходу привітав секретар Черкаської селищної ради Кривоконь О.С. та побажав гарного настрою та вдалого виступу.

     До участі та проведення  загально громадського культурно-мистецького заходу долучилися більше 20 учасників літературних студій закладів культури Черкаської селищної ради. Прихильники творчості Тараса Шевченка підготували для глядачів вірші відомого митця, уривки з поем поета, вокальні, літературно-музичні композиції та твори українських поетів.  Завідувач  Черкаської бібліотеки для дітей Марченко А.М репрезентувала увазі учасників заходу книжково-ілюстративний куточок  «Живе у народі Шевченкове слово» та оформлену виставку, присвячену творчості Т.Шевченка,  де  ознайомила читачів з новинками книг, а також провела екскурсію до куточка під назвою «І мене в сім'ї великій, в сім'ї вольній, новій не забудьте пом'янути незлим тихим словом».

       Виступи читців на фоні портрета Шевченка у вишитому рушнику були емоційними, супроводжувалися мультимедійними презентаціями, а глядачі оцінювали глибину робіт, виокремлювали сильні сторони, неординарні «зерна» своїми оплесками.

        На сцені - маленький козачок з села Новоселівка читає вірша «Садок вишневий коло хати». Йому всього 4 роки, та своєю виразністю та майстерністю виконання він приємно здивував глядачів та зібрав глядацькі симпатії всієї аудиторії. 

        Полум’яне поетове слово лунало з вуст і  членів гуртка «Чорнобривці», вихованців дитячого садочку «Сонечко» села Прелесне, Дайнеги Софії та Назаренко Валерії з селища Черкаське, Рибакової Єлизавети з села Новомиколаївка, Гудок Надії з села Троїцьке, Шуровського Миколи та Галушки Альони з села Прелесне, Володіної Анастасії з села Майдан, Висицької Аліни з села Новоселівка.

        Хочеться відзначити  любителів поетичного шевченківського слова Зобову Олену з села Майдан, Калашникову Наталію з села Новомиколаївка, вокальне тріо «Сонячний віночок» з села Олександрівка, які дійсно з натхненням виразно читали вірші, співали пісні, передаючи настрій поетичних рядків, учити практично застосовувати знання з теорії літератури, розуміти зміст і значення поезії, розвивати вміння помічати художні деталі, емоційність сприйняття художнього слова, спостережливість, уміння чітко і відверто висловлювати свої думки; виховувати естетичні смаки, шанування образного художнього слова. Було визначено найкращого декламатора Шевченківських поезій, нею стала Кравченко Ганна з села Новомиколаївка, яка буде захищати честь Черкаської об’єднаної територіальної громади на обласному конкурсі читців «В сім’ї вольній, новій».

        Свої власні вірші представив односельцям місцевий поет Володимир М’яснік. В його виконанні  звучали твори про рідний край, мальовничі куточки рідного селища і звичайно ж поезія генія українського народу Тараса Шевченка.

       Учасники літературного подіуму поглибили  свої знання про життєвий і творчий шлях Т. Г. Шевченка, а організатори ще раз переконалися  у  високій обдарованості юних читців, відчули їх оптимізм, любов до рідної землі. 

                                                                                                                                                         Валентина Гавриш,

начальник відділу культури

                                                                                                                                                       та туризму селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь