Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Івана Купала святкували, народ розважали

Дата: 11.07.2017 08:35
Кількість переглядів: 723

           

        

            

      

      

      

В Черкаській  об'єднаній громаді відбулося святкування одного із наймістичніших, найчарівніших українських свят – свята Івана Купала, на якому були присутні всі стихії природи. Вогонь та вода, земля та повітря зробили свою справу,-присутні залишилися задоволені гулянням у всіх селах обєднаної громади.

У Красноармійському сільському клубі-бібліотеці  була проведена  концертна конкурсно-розважальна ігрова програма  «Ой, на Івана, ой, на  Купала».

Черкаським базовим історико-культурним інформаційним центром було організовано та проведено масове народне гуляння «Івана Купала», на заході всі охочі брали участь у цікавих конкурсах, а гарний настрій дарували всім аматорські колективи центру, закінчилось свято  вогняно-піротехнечним шоу та дискотекою для молоді.

На театралізованому майданчику біля Прелесненського сільського центру розвитку національної культури було проведено свято «Купальські вогні горять» з обрядами, танцями та народними піснями.

В Майданському сільському центрі надання інформаційно-культурних послуг відбулося святкування Івана Купала, звучали тематичні пісні у виконанні аматорського  колективу «Душі криниця», учасників дитячого вокального колективу «Співаночка» та сольних виконавців. Свято розпочалося хороводом, привітанням ведучих, а далі на глядачів та гостей  чекало театралізоване дійство за участі простих сільських дівчат та хлопців, а також нечистої сили – чорта, відьми і водяника, які, до того ж, водили хороводи, розпалюючи цікавість публіки. На заході  організатори намагалися втілити древні обряди з ворожінням на вінках, лялькою Мареною, купальським деревцем та стрибками через вогнище для очищення душі. Свято продовжилося дискотекою, де мешканці села змогли відпочити у невимушеній обстановці під гарну музику.

У Олександрівському сільському центрі розвитку молодіжних платформ відбулось театралізоване дійство «Ой, Купала…». В святковій програмі учасники художньої самодіяльності танцювали, співали пісні та розважалися. Свято завершилось спаленням традиційного купальського вогнища. 

Уперше на Іванівському водосховищі біля села Новомиколаївка  відзначили  свято Івана Купала на березі  озера за підтримки голови Слов*янської організації рибалок-мисливців  "ТОР" Савона  Ігоря Івановича , організатором гуляння виступили Богданова Д.О., Вдовенко О.М., Остапюк Я.С.

На березі озера була дуже хороша атмосфера, багато пісень і танців для дітей та дорослих. Всі були раді, що змогли відволіктися від повсякденних турбот і знову відчути відчуття свята. 

 А закінчилася святкова програма запаленням вогнища. Дівчата за старою традицією пускали на воду вінки з польових квітів. Хлопці стрибали через   багаття. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь