Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Масляну гуляли, весну зустрічали в селі Новомиколаївка

Дата: 27.02.2017 08:57
Кількість переглядів: 566

Фото без опису            Фото без опису

Фото без опису            Фото без опису

Фото без опису           Фото без опису

Весело та гамірно було 24 лютого на театралізованому майданчику біля магазину «Шахтар», що в селі Новомиколаївка, де відбулося свято Масляної, організаторами якого виступили Новомиколаївський СБК, Новомиколаївська ЗОШ І-ІІІ ст. та адміністрація магазину «Шахтар».
Це дійсно народне свято, улюблене усіма, яке зібрало у центрі села: молодь, людей старшого покоління, сім’ї з дітьми. Ведучими свята виступили Богданова Д.О., Вдовенко А.М., Остапюк Я.С. Відкрилося свято театралізованою виставою «Масляну гуляємо, весну зустрічаємо» за участю художніх колективів Новомиколаївського сільського будинку культури та Новомиколаївської ЗОШ І-ІІІ ст. 
На святковому концерті гостей розважали запальними піснями та веселими танцями. Було проведено конкурс частівок серед народних талантів села.
Для наймолодших і найактивніших відвідувачів заходу організаторами було передбачено безліч цікавих та веселих конкурсів з призами. Під весняним сонечком діти грали в «Гарячий млинець», в гру «Мотальники», «Переправа». Традиційно водили хороводи та танцювали флеш-моб.
  Всі гості свята мали чудову нагоду на благодійному ярмарку-продажу купити смаколики, виготовлені учнями Новомиколаївської ЗОШ І-ІІІ ст. Святкова торгівля та «гаряча» кухня магазину «Шахтар» – все приваблювало і створювало відповідний настрій на цьому народному гулянні.
         Родзинкою заходу стало проведення обряду спалення Масляної (Марени), що завжди символізувало закінчення свята, початок Великого посту до великого говіння, до Великодня. У великому хороводному колі, під красиву музику запалили опудало Марени і звісно ж, попросили, щоб доля була доброю, літо – теплим, а врожай – багатим!
Оргкомітет заходу висловлює щиру подяку усім, хто долучився до проведення свята Масляної у селі Новомиколаївка. Особливі слова вдячності висловлюємо районному депутату Склярову О.О. та приватному підприємцю Терентьєвій О.А.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь