Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Веселе свято Масляної в Черкаській об’єднаній громаді»

Дата: 19.02.2018 09:38
Кількість переглядів: 1404

Фото без опису      Фото без опису

Весело та гамірно було в неділю біля Черкаського базового історико-культурного інформаційного центру, де відбулося загальногромадське свято Масляної, організаторами якого виступили Черкаська селищна рада і відділ культури та туризму.

Фото без опису      Фото без опису

Це дійсно народне свято, улюблене усіма, зібрало декілька сотень мешканців і гостей селищної ради: молодь, людей старшого покоління, сім’ї з дітьми. Відкрилося свято театралізованою постановкою за участю творчих аматорських колективів, учасників художньої самодіяльності Черкаського  базового історико-культурного інформаційного центру. Вокально-хореографічна композиція у виконанні народного вокального ансамблю «Перлина» та народного танцювального колективу «Батерфляй» одразу створила святковий настрій, а ряджені дівчата-зазивали  запрошували до участі в розважальних іграх, майстер-класах по випіканню млинців, мистецької акції  «Сонечко бажань».

Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису  Фото без опису      

На святковому концерті гостей зустрічали веселими постановами театр-студія «Гротеск», свої найкращі пісні подарували дитячі вокальні ансамблі «Малюки», «Домісолька», «Непосиди». Красиві хореографічні композиції представили гостям танцювальний колектив «Купава», «Експромт». Для наймолодших і найактивніших учасників розважального заходу організаторами було передбачено безліч цікавих та веселих конкурсів з призами.

Фото без опису       Фото без опису

Фото без опису       Фото без опису

 Фото без опису      Фото без опису

Всі гості свята мали чудову нагоду безкоштовно скуштувати гарячий куліш з димком, який готувався тут же на багатті,  зігритися трав’яним чаєм, поласувати смачними млинцями, Святкова торгівля виробами з фетру, ручної роботи  майстрів декоративно-ужиткового мистецтва  в приваблювала і створювала відповідний настрій на цьому народному гулянні.

Фото без опису       Фото без опису

Фото без опису       Фото без опису

Фото без опису     Фото без опису

Наприкінці свята в небо відпустили сонечко з  багаточисленними бажаннями усіх гостей свята, з надією здійснення мрій  в найближчому майбутньому.

Родзинкою заходу стало проведення обряду спалення Масляної (Марени), що завжди символізувало закінчення свята, початок Великого посту до великого говіння, до Великодня. У великому хороводному колі , під красиву музику запалили опудало Марени і звісно ж, попросили, щоб доля була доброю, літо – теплим, а врожай – багатим!

Фото без опису      Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь