Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшановуємо подвиг героїв, зберігаємо память загиблих.

Дата: 24.06.2017 10:10
Кількість переглядів: 783

Фото без опису      Фото без опису                      

Фото без опису      Фото без опису

Фото без опису     Фото без опису

Фото без опису     Фото без опису

Фото без опису     Фото без опису

22 червня, в день памяті, скорботи і вшанування  жертв війни в Україні, в закладах культури селищної ради  пройшли жалобні заходи,  спрямовані на консолідацію суспільства, подальший розвиток порозуміння та примирення між усіма учасниками трагічних подій Другої світової війни. В цей день були приспущені Державні Прапори на всіх закладах Черкаської селищної ради та хвилиною мовчання вшановано загиблих в роки війни в Україні.  

Так, в Новомиколаївському сільському інформаційно-культурному центрі  біля Меморіалу Слави було проведено мітинг-реквіем "Нам не забути дні війни, навіки в пам’яті вони"  до Дня скорботи і пам’яті. На мітингу були присутні голова ветеранської організації села Новомиколаївка Ліненко В.В., спеціаліст Черкаської селищної ради Вдовенко О.М. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя пам'ятника. 
В фойє сільського інформаційно-культурного  центру на протязі дня працювала книжкова виставка "Найсумніша дата в історії людства". На виставці були представлені книги про початок найкривавішої війни в Україні.
В Красноармійському сільському клубі-бібліотеці до дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні відбувся книжковий огляд «В ім’я життя на землі».

До уваги представлено широкий вибір художніх, історичних та науково-популярних видань про віроломне нашестя фашизму та безсмертний подвиг нашого народу у роки Другої світової війни. Кожна книжкова викладка супроводжувалась літературними епіграфами відомих поетів та науковців.

До Дня скорботи і вшанування пам’яті жіртв війни в Україні працівниками Прелесненського сільського центру розвитку національної культури організовано та проведено  урочисте покладання квітів біля пам’ятника загиблим воїнам за участю  дітей, підлітків та мешкнців села.

Бібліотекар закладу культури у дитячому садочку «Сонечко»   провела виховну годину до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Діти прослухали цікаву інформацію на цю тему, переглянули літературу з виставки, присвяченій цій даті, дізналися коли, за яких умов почалися ті страшні події, та як через плин років вдячні нащадки зберегли пам’ять про героїв та передають з покоління в покоління пам’ять та славу про них.

В селі Привілля відбувся мітинг до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. У меморіальному заході вз’яли участь  староста села Коліснтк Тетяна, голова Ради ветеранів  Булгаков М.А та  громада села.

Покладанням квітів і вінків до пам’ятника  загиблим воїнам  всі присутні віддали шану всім загиблим під час Другої світової війни та живим ветеранам війни.

 У файє  Привільського сільського культурно-просвітницького центру була оформлена тематична книжкова виставка «Пам'ять серця, пам'ять сивини , горіла свічка пам’яті на згадку про тих,  хто не повернувся та не дожив до сьогоднішнього дня.

В Черкаському базовому історико-культурному інформаційному центрі було проведено годину пам’яті «Шануймо живих, пам’ятаємо загиблих» та організовано книжкову виставку «Шляхом болю і Перемоги». Опівдні  учасники заходу вшанували загиблих покладанням квітів до підніжжя пам’ятник.а

В селі Олександрівка Черкаської об'єднаної громади  був проведений траурний мітинг, на якому виступили Голова Олександрівської ради ветеранів Копніна Л.М. та староста сіл Олександрівки, Новоселівки, Троїцького та Маячки Фальченко О.В. Своїми спогадами поділились присутні  та вшанували  загиблих хвилиною мовчання.

Працівниками Майданського сільського центру надання інформаційно-культурних послуг проведено годину патріотизму «22 червня, рівно о 4-ій ранку..» з покладанням квітів до Братської могили. Захід супроводжувався тематичною експозицією книг «Та війна мені ще й досі сниться».

У Троїцькому сільському клубі-бібліотеці вшанували пам'ять жертв війни в Україні, світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна. День скорботи пройшов під гаслом "Найсумніша дата в історії людства". Була проведена інформаційна година, викладка літератури та вікторина для дітей на військову тематику.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь