Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

     Святкування Дня Європи в місті Покровську

Дата: 13.06.2017 10:29
Кількість переглядів: 703

 Фото без опису     Фото без опису  

Фото без опису      Фото без опису      

Фото без опису      Фото без опису

Фото без опису      Фото без опису

Фото без опису     Фото без опису      

Фото без опису     Фото без опису

Фото без опису     Фото без опису

Фото без опису     Фото без опису

Фото без опису     Фото без опису

      11 червня 2017 року  в центральній частині міста  Покровськ відбулося урочисте святкування Дня Європи. У цей день Покровськ зустрів делегації з 24 міст, районів та об’єднаних громад Донецької області. Свято розпочалося святковою ходою «Марш Європи» за участю керівництва та всіх учасників культурно-мистецького заходу. Демонстрація найбільшого прапора Євросоюзу,  національного рекордсмена 2016 року дала старт концерту «В Європу з Україною в серці» за участю творчих колективів Донеччини, а також презентації Європейських країн. Приємно відзначити, що в складі ведучих концертної програми були працівники галузі культури Черкаської об'єднаної громади  Олена Фесак та Ярослав Батан.

    Черкаська об’єднана громада  презентувала  на святі Люксембург, одну з найбільших серед малих держав  Європи і найменшу – серед великих та найбагатшою країною Європи.

     Жителі Великого Герцогства не відмовляють собі насолоджуватись численною кількістю гулянь з різноманітними, переважно м’ясними їствами і особливими напоями та яскравих мистецьких фестивалів. 

    Тож, творчі колективи закладів культури Черкаської об’єднаної громади надали глядачам можливість  поринути у барвистий світ традиційних  люксембурзьких свят.

    Учасники хореографічної композиції «Фестиваль вогню» (танцювальний колектив «Експромт» Олександрівського сільського центру розвитку молодіжних платформ) та  «Свято перших весняних квітів» (танцювальний колектив «Батерфляй» Черкаського базового історико-культурного інформаційного центру) запросили присутніх на весняний фестиваль «Бургзонндег»,  де у бурхливому полум'ї  вогню згоріла довга, холодна зима, все погане, зле і недобре, а на заміну їм прийшла весна, що дає нове життя усьому живому на землі, а дзвінкоголосі струмки і спів птахів, що лунають спільною мелодією,  запросили у перший понеділок Пасхального тижня до Люксембургу на гомінкий народний фестиваль «Емєшен» у виконанні танцювального колективу «Батерфляй».

    Крім того, в програмі святкування презентація страв з домашніми та кров’яними ковбасами, качкою з яблуками, запеченою рибою, солодкими пирогами з суницею і поробок та сувенірів  Великого Герцогства Люксембург.

      Виставка декоративно-ужиткового мистецтва та майстер-клас з виготовлення сувенірної продукції «Майстра діло величає», що проводила Катерина Падалка, зібрала цілувальників декоративно-ужиткового  та образотворчого мистецтва  всіх країн Євросоюзу.

    Концерт групи «Mad Heads» та запальної молдавської групи «Sunstroke Project», яка посіла третє місце на конкурсі «Євробачення – 2017» яскраво і незабутньо завершили урочистості святкування Дня Європи, що проходило у місті Покровськ.     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь