Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МЕЛОДІЯ МОВИ У ПРИВІЛЬСЬКІЙ ШКОЛІ

Дата: 01.03.2017 10:49
Кількість переглядів: 717

Фото без опису        Фото без опису

Фото без опису        Фото без опису

Фото без опису        Фото без опису

Фото без опису      Фото без опису

Фото без опису     

Як річка, з роду і до роду, так мова з’єднує народ.

Мова – часточка народу, вона починається з маминої колискової, народної пісні, батьківського мудрого слова. Любов до рідної мови займає важливе місце у виховному процесі.

На найвищому рівні пройшов тиждень рідної мови у Привільській ЗОШ І-ІІІ ступенів, який підготувала і провела вчитель української мови і літератури, педагог-організатор Олена Сергіївна Кіріндясова. Розпочався він зі святкової загальношкільної лінійки «Мови невичерпний океан», яка надихнула школярів до глибшого пізнання мовного простору.

21 лютого, з нагоди Міжнародного дня рідної мови, на чолі зі своїм педагогом-організатором Оленою Сергіївною Кіріндясовою створили справжнє свято рідного слова «Мелодія мови». Дзвінкоголосу, ніжну, барвінкову, прекрасну, милу і чудову славили у кращих поезіях та піснях, пізнавали її безмежний океан через цікаві факти.

Вражаючими були виступи дівчачого ансамблю «Калинонька» з піснею «Мова лебедина», хору «Першоцвіт», який виконав «Гімн мові», Рімми Андрусівої з «Мовою єднання» та Олени Кіріндясової з піснею «Не зів’яне джерело у моєї мови». Додав святкового настрою танцювальний колектив школи під керівництвом Тетяни Попової.

Конкурс читців – шанувальників рідної мови «О рідне слово, хто без тебе я?», який охопив учнів 4-11 класів, зворушив педагогів акторською майстерністю та допоміг відкрити нові таланти школи.

Яскраво майоріла виставка юних художників «Рідну свою мову я люблю». Діти охоче написали «диктант єдності». Учні 4 класу, на чолі з Тамарою Іванівною Голік, влаштували справжній брейн-ринг, 7-8 класи запекло змагалися у мовознавчому турнірі «Мова єднає всіх», а старшокласники уміло проявили себе у мовному квесті «Ерудити».

За підсумками тижня кращі мовознавці отримали почесні грамоти і дипломи.

Мова – це найбільший скарб народу. Це саме той інструмент, який єднає людей однієї нації, робить їх єдиним цілим. Саме такі заходи сприяють вихованню любові до рідного слова, гордості за рідну мову.

 

Заступник директора школи з виховної роботи

Привільської ЗОШ І-ІІІ ст.

Л.В.Крамаренко.

Вчителі-словесники:

Н.М.Шевченко,

Т.І.Українець


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь