Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Міжнародний день рідної мови відзначили 21 лютого в закладах культури селищної ради

Дата: 23.02.2017 11:40
Кількість переглядів: 798

       

       

      

           21 лютого традиційно всі заклади культури  Черкаської селищної ради  відзначили Міжнародний день рідної мови. Згідно планів роботи закладів культури селищної ради, в рамках циклу заходів «І там, де звучить рідна мова, живе український народ» в усіх бібліотечних закладах культури об’єднаної громади для користувачів різних вікових категорій  організовані та оформлені  ілюстровані книжкові виставки–знайомства  «Перлини української літератури», розгорнуті книжково-ілюстровані виставки «Мова – духовний скарб народу», «Невмирущі скарби української мови», «Відгомін барвистої мови», «Нетлінний скарб – українська  книга», «Літературними стежками Слов’янщини», «Донеччина літературна», «Українці і слов’янський світ», біля яких пройшли пізнавальні бесіди, огляди та перегляди літератури, де читачі змогли привітати один одного зі святом мови, познайомитися з новими книгами українських поетів та письменників та кращими зразками вітчизняної літератури.

      Черкаська бібліотека для дітей провела  поетичну замальовку «Нехай вона щоразу служить вам» за участю юних любителів української поезії  та книжкову  виставку - огляд "Творці українського слова",   у фойє Красноармійського сільського клубу    бібліотечними  та  клубними  працівниками  проведено книжкову виставку-огляд «О, мово рідна, що без тебе я….» та голосні читання «Леся Українка. «Лісова пісня».

        В  Новомиколаївській  сільській  бібліотеці  оформлена  книжкова виставка "Імена, які ми відкриваємо для себе",  яка познайомила   відвідувачів з такими відомими  авторами як  Василь Стус, Іван Багряний, Марія Матіос.

         В Троїцькому сільському клубі проведена тематична виховна година «Рідне слово, материнська мово», на якій йшла мова про  духовний скарб нації, про те, що мова - не просто засіб людського спілкування, що вона живе в наших серцях, усний журнал «Українські прислів’я та їх відповідники у мовах світу»,  де діти та підлітки дізналися, що слов'янські мови: польська, чеська, болгарська та інші мають спільні корені, дуже схожі одна на одну проведено в  Новомиколаївському СБК.

         Вікторину  «Чи правильно ми говоримо»  організували для  місцевої учнівської аудиторії працівники Олександрівського сільського будинку природи і  дозвілля.  Великий успіх серед читачів і їх батьків мали мовна гра «Рідна мова в іграх, віршах і загадках», яка пройшла в Троїцькій сільській бібліотеці.  Працівники Черкаського культурно-оздоровчого центру разом з бібліотекою для дорослих провели пізнавальну інформхвилинку «Гортаючи сторінки календаря», де читачі були ознайомлені з ювілейними датами відомих українських та сучасних поетів та письменників.

         В Майданському сільському клубі проведено тематичний урок «Мова, крилата така мелодійна, чудова», який супроводжувався книжковою виставкою «Ми, як скарб нетлінний, мову рідну мусимо нащадкам передати», літературна година «Відкрий, о рідна моя мово, свої скарбниці золоті»,   на яка викликала у відвідувачів інтерес та пошану до української мови, пройшла в Привільському СБК.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь