Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В закладах культури селищної ради відзначили скорботні події героїчної загибелі юнаків у бою під Крутами та Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Дата: 30.01.2017 12:30
Кількість переглядів: 721

  Фото без опису         

 Фото без опису        Фото без опису

 

Фото без опису             Фото без опису

 

Фото без опису          Фото без опису   

     

 Фото без опису

З метою виховання у громадян, особливо молоді, поваги до історичного минулого Українського народу, у зв'язку з 89-ю річницею героїчної загибелі юнаків у бою під Крутами та Міжнародним днем пам'яті жертв Голокосту, в закладах культури селищної ради  проведено ряд заходів із вшанування пам'яті Героїв Крут, зокрема організації експозицій та виставок, присвячених подвигу патріотів та геноциду єврейського народу, проведення тематичних вечорів, годин пам’яті, конференцій, інших виховних заходів.

27 січня, на знак пам’яті жертв Голокосту, у Майданській сільській бібліотеці проведено годину скорботи "Ніколи більше...", що супроводжувалася однойменною тематичною викладкою матеріалів. У ході заходу запалили свічку та вшанували пам’ять хвилиною мовчання. Учасниками заходу стали жителі села. Це – день віддання належної шани жертвам масових розстрілів, переважно євреїв, у 1941–1943 роках, здійснюваних німецьким окупаційним командуванням під час Другої світової війни.

Пам’ятаючи про події, які викликають глибоке співчуття до жертв трагедії діти та підлітки взяли участь у виховному заході Новомиколаївського СБК  на тему «Безсмертна сила людського духу» до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, до дня пам’яті жертв Бабиного Яру. Захід розпочався з виступу директора Новомиколаївського СБК, яка розповідала про страшні події, що відбулися в урочищі Бабин Яр у 1941 році. Потім діти розповіли про маловідомі факти Голокосту в цілому і в Україні зокрема. Фінальною частиною заходу стала хвилина мовчання та запалювання свічок за безвинно страченими. Бібліотекар відзначила важливість заходу, насамперед для формування у дітей почуття гуманності та толерантності у міжнаціональних відносинах, їх власної відповідальності за гідне життя прийдешніх поколінь.

26 січня працівники Черкаської бібліотеки для дітей провели годину - суд "Чим вони були винні перед катом?" до Дня пам'яті жертв Голокосту . Бібліотекар (як свідок у суді ) свідчив про факти знищенні людей єврейської національності і всіх містах і селах нацистами під час Другої світової війни , і задавав відвідувачам бібліотеки питання "Чим вони були винні?" . Діти відповідали, вірно оцінюючи отриману інформацію, що люди не винні . Потім бібліотекар перетворювався у суддю і виносив вирок фашистам : вічна ганьба і ненависть катам.

28 січня, до річниці бою під Крутами в Привільському сільському будинку культури відбулася година памяті : "Память героїв КРУТ", в бібліотеці зібралися діти села, яким не байдужа память про героїв КРУТ.

27 січня  у приміщенні Красноармійської сільської бібліотеки  бібліотекар разом з працівниками клубу  провели годину спілкування «Знати, щоб не повторити»,де було  донесено присутнім інформацію, що Голокост не суто єврейська проблема, він давно сприймається як європейська, загальнолюдська, глобальна трагедія, уроки і наслідки якої щонайчастіше пов’язані з сучасністю. Сьогодні це актуальне питання подолання екстремізму, тероризму, ксенофобії, антисемізму. Присутні мали можливість самостійно зрозуміти сенс основних понять та виробити стійке, свідоме ставлення до таких явищ, як концтабори, гетто, Голокост. 28 січня до дня пам’яті Героїв  Крут відбувся спільний захід: книжкова виставка «Згадаймо юність, що горіла в Крутах» та урок мужності «Легенди Крут». Під час заходу  присутні усвідомили той факт, що ми-нащадки, зобов’язані зберегти у собі той вічний вогонь, ту непереможну любов до Батьківщини, яку мали вони, юнкери і гімназисти. Молоді хлопці, перед якими лежало неораним полем ціле життя і які без жалю поклали його на вівтар служіння України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь