Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам'яті Леоніда Федоровича Бикова, відомого кіноактора, режисера, земляка в Черкаській ОТГ проведено мистецьке свято «Співець мистецтва і добра»

Дата: 11.04.2017 12:34
Кількість переглядів: 610

  Фото без опису      Фото без опису

 Фото без опису       Фото без опису

  В рамках відзначення 85-ї річниці з дня заснування Донецької області, 8 квітня  2017 року в Черкаському культурно-оздоровчому центрі  селищної ради  відбулося   мистецьке  свято «Співець мистецтва і добра» за творчістю  видатного українського кінорежисера  Леоніда Бикова,  організаторами якого  виступили   відділ культури та туризму селищної ради  за підтримки Черкаської селищної ради.  

         Відповідно до програми  творчого вечора, у великій глядацькій залі культурно-оздоровчого центру  відбулася  душевна концертна програма з показом кінокартин за участю Леоніда Бикова. Ведучі програми, побудованої за хронологічним  принципом,  Батан Ярослав та Фесак Олена   зуміли провести глядачів через такий простий і водночас складний  життєвий і творчий  шлях  великого митця, розповіли про цікаві моменти його долі, згадали всі кіноролі Леоніда Федоровича Бикова (Маестро). Ансамбль народних інструментів районної школи мистецтв "Самоцвіти" підхопив мелодію "Смуглянки" з кадру відомого фільма у виконанні другої співочої ескадриллі, учасники художньої самодіяльності закладів культури селищної ради виконали українські танці та пісні, які  полюбляв та пишався Л.Биков.      

        Творчі аматорські  колективи закладів культури селищної ради присвятили своєму земляку  найкращі художні номери з свого репертуару, прочитали вірші сучасних авторів, присвячені пам’яті Леоніда Бикова.         

        Серед почесних гостей творчого заходу були присутні  Черкаський селищний голова Падалка С.В., начальник відділу культури і туризму облдержадміністрації  Певна А.В., директор обласного учбово-методичного центру культури Марусій С.О., начальник відділу культури та туризму селищної ради Гавриш В.М., директор КЗ "Слов'янська РЦБС" Луценко Л.Я., директор районної школи мистецтв Петрусенко В.В.

        Свято добра, шани і пам’яті завершилося виконанням танцювально-пісенної композиції популярної теми «Смуглянка» у виконанні народних колективів Черкаського культурно-оздоровчого центру «Перлина» та «Батерфляй».

        Крилата фраза «Будем жить!», промовлена героєм кінофільму Маестро «В бой идут одни «старики»,  викликала в учасників та глядачів заходу гордість за  відомого земляка, за рідний край, за Україну.    

         Цінителі творчості Л.Ф. Бикова разом з завідувачем Черкаської  дитячої бібліотеки Марченко А.М. оформили виставку матеріалів, експозицій та книг, присвячену народному кумиру,  відомому режисеру, кіноактору,  народженому в Донецькій області, а саме в селі Знам’янка, нині селище Черкаське. 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь