Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорюємо загальні питання розвитку громади!

Дата: 25.04.2016 14:16
Кількість переглядів: 860

 

Фото без опису Фото без опису

         25 квітня  в Черкаській об’єднаній громаді відбулися громадські  слухання  по  обговоренню проекту детального плану території  для будівництва та обслуговування  будівель «Центру безпеки громадян» в смт Черкаське, по вул. Шкільна, 16а на території Черкаської селищної ради  Слов’янського району Донецької області.

         Відкриваючи  громадські слухання Черкаський селищний голова Падалка Сергій Володимирович зазначив,  що відповідно до законодавства України    територіальна громада має право проводити громадські слухання, під час яких члени територіальної громади можуть заслуховувати, порушувати питання та вносити пропозиції щодо питань місцевого значення.

Статтею 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» визначено, що громадським слуханням підлягають розроблені в установленому порядку проекти містобудівної документації на місцевому рівні: генеральні плани населених пунктів, плани зонування територій, детальні плани територій.

            Для участі у громадських слуханнях  зареєструвалося   36 учасників.

Після  вирішення організаційних питань   учасники громадських слухань перейшли безпосередньо до обговорень.  

Про необхідність будівництва Центру безпеки громадян присутнім доповів     член виконкому Кривоконь Олексій Сергійович.

Тези виступу Кривоконь О.С. : «… На сьогоднішній день Черкаська  об’єднана територіальна громада   потребує удосконалення та розвитку об’єктів інфраструктури комунального господарства громади .

            З метою   покращання  умов та  організації роботи життєво необхідних  установ та  об’єктів, якими є  відділення пожежної безпеки,  станція невідкладної  швидкої допомоги,   відділення поліції,що  обслуговують мешканців нашої громади, за погодженням  з депутатським корпусом селищної ради  прийнято рішення створити Центр безпеки громадян, який об,єднає вищезазначені служби  під одним дахом.  До того ж  будівництво Центру безпеки громадян в смт. Черкаське в соціально - економічному плані  має низку  позитивних сторін, а саме:  реалізація даного проекту зробить значний внесок в розвиток  Черкаської об’єднаної територіальної громади ,  поліпшиться якість обслуговування населення за рахунок появи нових потужностей,  будуть створені нові робочі місця,  як на період будівництва так і на період експлуатації споруд та будівель, що частково  вирішить проблему працевлаштування населення,   з  побудуванням  центру  буде покращена соціальна інфраструктура селища, застосування енергозберігаючих та екологічно чистих технологій зменшить вплив на довкілля ,   до того ж   це дасть   можливість залучити інвестиції в комунальну сферу громади…»

        З основними положеннями детального плану території для будівництва та обслуговування будівель «Центру безпеки громадян» присутніх ознайомила керівник  архітектурного бюро Лаврова Наталія Володимирівна.

Обговоривши питання, які виникли у ході  громадських слухань , учасники громадських слухань прийняли резолюцію наступного змісту:

  • громадських слухань  по  обговоренню проекту детального плану території  для будівництва та обслуговування  будівель «Центру безпеки громадян» в смт Черкаське, по вул. Шкільна, 16а на території Черкаської селищної ради  Слов’янського району Донецької області від 25.04.2016 р.

     Ми, учасники громадських слухань  по  обговоренню проекту детального плану території  для будівництва та обслуговування  будівель «Центру безпеки громадян» в смт Черкаське,  згідно статті 13 Закону України „ Про місцеве самоврядування в Україні ” , статті 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»,  Порядку проведення громадських  слухань визначеному  постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 року № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні» та Положення про громадські слухання, затвердженого рішенням  сесії Черкаської селищної   ради, беручи до уваги рішення Черкаської селищної ради   від 14.01.2016 р. № 7/3 - 48,  заслухавши  та обговоривши доповіді представника замовника  детального плану території  та представника  проектної організації, що здійснила розробку проекту детального плану  території для будівництва та обслуговування будівель Центру безпеки громадян, обговоривши пропозиції та зауваження учасників громадських слухань, після проведених дебатів, погоджуємо  проект детального плану території  для будівництва та обслуговування  будівель «Центру безпеки громадян» в смт Черкаське, по вул. Шкільна, 16а на території Черкаської селищної ради  Слов’янського району Донецької області та пропонуємо винести даний  проект, з урахуванням висловлених  учасниками громадських слухань пропозиції,   на  затвердження сесією Черкаської селищної ради. »

 

                                 Керуючий справами селищної ради  Світлана Петрусенко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь