Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам'яті та примирення

Дата: 10.05.2018 14:04
Кількість переглядів: 838

В населених пунктах Черкаської селищної ради об'єднаної територіальної громади до Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні за участю творчих аматорських колективів закладів культури селищної ради проведено ряд тематичних пам’ятних  заходів.

        

                

              

 

       

8 травня біля обеліску загиблим односельцям селища Черкаське проведено урочистий мітинг за участю Черкаського селищного голови Сергія Падалка, депутатів районної та селищної рад, працівників бюджетної сфери та органів місцевого самоврядування, населення різної вікової та соціальної категорії.  Перед односельцями та гостями  виступили народний танцювальний колектив "Батерфляй", народний вокальний ансамбль "Перлина" та солісти  Черкаського базового історико-культурного інформаційного центру селищної ради. Всім присутнім було запропоновано долучитися до загальнгромадської акції «Дерево пам'яті». Традиційно, до підніжжя обеліску були покладені вінки та живі квіти.

          

         

9 травня Новомиколаївським сільським інформаційно-культурним центром було проведено мітинг-реквієм «Війна пройшла, а пам’ять залишилась».

На мітингу були присутні почесні гості секретар Черкаської селищної ради Кривоконь Олексій Сергійович та голова ветеранської організації Ліненко Валентина Володимирівна. Вони привітали всіх зі святом, побажали миру, благополуччя, міцного здоров’я.Також участь в мітингу взяли учні Новомиколаївської ЗОШ та вихованці дитячого садочку. Урочистості продовжилися концертною програмою, в якій взяли участь художні колективи Новомиколаївського СІКЦ. Хвилюючою та проникливою була танцювальна композиція «Заснули мальви». По завершенню мітингу присутні поклали квіти та вінки до Меморіалу Слави, а також взяли участь у акції «Дерево пам’яті». Було запропоновано прикрасити символічне дерево пам’яті різнокольоровими стрічками, птахами та свічками (виготовленими учасниками гуртка «Чарівна майстерня»), продемонструвавши ідею миру, пам’яті та поваги до минулого.

       

Велична пам'ять перемоги, - саме такими словами розпочався мітинг приурочений Дню  пам’яті  і  примирення  та 73-й  річниці  Перемоги  над  нацизмом  у  Другій  світовій  війні в с. Олександрівка.

Місцеві жителі села Троїцьке вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя  братської могили на урочисто-траурному мітинзі "Полумя памяті у наших серцях".

        

У бібліотеках закладів культури селищної ради до уваги присутніх були представлені книжкові виставки – композиції «В книжковій пам’яті – миттєвості війни». На них були представлені література воєнної тематики про бойовий рух, героїчні подвиги, патріотизм на мужність народу на фронтах, в тилу і на окупованих територіях.

В усіх проведених заходах взяли участь керівництво, депутати Черкаської селищної ради, представники Слов'янського об'єднаного військового комісаріату.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь