Священний подвиг визволителів селища Черкаське

Дата: 07.09.2018 15:59
Кількість переглядів: 689

                     

          6 вересня в Черкаському відзначили ювілейну 75-ту річницю   визволення селища від німецько-фашистських загарбників. З центральної площі, де була сформована колона з жителів, учнів та працівників громади, організована  хода пам’яті до братської могили загиблим воїнам в с. Знаменка.  Живі квіти, портрети дідів та прадідів, пам’ятні свічки та символічні журавлики  майоріли в руках учасників колони, яку очолив селищний голова та прапороносці з прапорами країни та громади.  

           

         Біля пам’ятника зібралися учасники заходу, запрошені, дітлахи та  учасники бойових дій.

         Нажаль, все менше і менше  ветеранів залишаються разом з нами в єдиному строю.  Їх  кількість  рахується не на десятки, а вже на одиниці. Сьогодні в селищі Черкаське проживає три ветерана.

           

Перед Старіковим Василем Микитовичем, одним із ветеранів,  шановних  та почесних людей  селища схилив голову Сергій  Володимирович Падалка, подарував живі квіти та пам’ятний подарунок. А маленькі мешканці нашого селища також висловили свою повагу та вдячність букетами живих квітів.

           

Зворушливим моментом мітингу став виступ депутата Слов’янської районної ради Володимира Мясника. що розповів цікаву історію про те, як нещодавно родичі з Кабардино-Балкарської Республіки встановили місце поховання свого діда, лейтенанта Шехінаєва Лало Хамрузовича, який героїчно загинув визволяючи наше селище.

           

          Естафету мужності та відданості Батьківщині від воїнів Другої Світової війни  прийняла молодь.  Зі словами шани й подяки від молодого покоління  до  присутніх звернулася  правнучка  сторічного ветерана Грицуна Івана Івановича Малік Софія, учениця Черкаської ЗОШ №1, яка прийшла на мітинг з портретом свого прапрадідуся. А учні Черкаської ЗОШ №2 підготували для всіх літературно-музичну композицію та пісні, які нікого не залишили байдужими.

           

         Давайте будемо гідними подвигу наших дідів і прадідів. Усіма своїми справами утверджувати мир, злагоду та суспільну гармонію на нашій рідній та вільній українській землі!

            

 

            


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь