Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Слов’янську за підтримки ЄС відкрили Центр надання адмінпослуг

Дата: 06.12.2018 09:32
Кількість переглядів: 516

Фото без опису

5 грудня у Слов'янську голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць, заступниця голови Представництва ЄС в Україні Анніка Вайдеманн та директор ПРООН в Україні Янтомасом Хімстрою відкрили оновлений Центр надання адміністративних послуг.

Центр споруджено та повністю облаштовано за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах нового етапу спільного проекту ЄС/ПРООН «Підтримка Євросоюзом сходу України – відновлення, зміцнення миру та урядування, 2018-2022 роки», що є частиною Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Очікується, що Центр надаватиме 200 видів адміністративних і соціальних послуг понад 200 000 громадян Слов’янська та навколишніх населених пунктів. Загальна вартість проекту становить 510 000 доларів США, з яких внесок із місцевого бюджету складає 88 000 доларів США.

Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць зазначив, що це ще один крок до створення комфортної, прозорої системи державного сервісу, у центрі якої - людина та її потреби.

«Загалом на реконструкцію адмінбудівлі, придбання меблів та обладнання Центру ЄС спрямував 11 млн 141 тисячу гривень. Я дякую нашим друзям із Європейського Союзу за цю суттєву допомогу. Не маю сумнівів, що оновлений ЦНАП люди високо оцінять, і він і надалі буде розвиватися та поліпшувати свою роботу. Якщо п’ять років тому, у 2013-му, тут можна було отримати 40 адмінпослуг, зараз -192, і вже усе готове для того, щоб надавати 200 адміністративних та соціальних послуг», – зауважив Олександр Куць.

Фото без опису

ЦНАП забезпечено усіма необхідними ресурсами, зокрема офісними меблями, обладнанням і серверною кімнатою, але найважливіше – фаховим і навченим персоналом, який надаватиме послуги на високому рівні. Центру також передано «цифрові валізи» – мобільні пристрої для надання послуг за межами центру за моделлю «виїзного адміністратора». Це дозволить отримати послуги особам з інвалідністю, жінкам з малими дітьми та людям похилого віку з віддалених районів − потрібно лише зателефонувати до ЦНАПу. Працівники Центру зможуть надавати необхідні послуги, відвідуючи їх удома з «цифровими валізами», до яких входять ноутбук зі спеціальним програмним забезпеченням, пристрій для зчитування ID-карток, сканер, принтер, фотоапарат і модем.

У ЦНАПі є рампа, широкі двері, вбиральні з поруччям, а також надписи шрифтом Брайля для осіб із вадами зору, системи електронної черги й оплати послуг для збільшення обсягів надання послуг і підвищення ефективності роботи персоналу.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь