Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Науково-дослідницька діяльність учнів– шлях до формування наукової еліти Черкаської громади

Дата: 18.01.2019 11:34
Кількість переглядів: 536

Науково-дослідницька діяльність учнів– шлях до формування наукової еліти Черкаської громади

«Я повинен пізнати світ і себе,

я потребую життєвих експериментів,

я хочу приміряти до себе і ту роль,

і цю, хочу зазнати неймовірного,

хочу перевірити невідоме»

І.Кант

Ідея формування творчо розвинутої особистості є провідною в роботі навчальних закладів Черкаської об'єднаної територіальної громади.

Одним із основних завдань в роботі з творчо обдарованою молоддю є її залучення до наукової діяльності. Надзвичайно важливим та актуальним при цьому є не просто наявність в індивідазнань і умінь, а надання особистості можливості використання і застосування усього накопиченого у життєвих ситуаціях та під час майбутньої професійної діяльності. На передній план у розв’язанні цих проблем висувається самостійна дослідницька робота школярів, що відбувається у межах Малої академії наук України (МАН), головна мета якої – виявлення і підтримка обдарованих дітей та учнівської молоді, підготовка майбутньої наукової зміни.

Щороку близько 100 тисяч обдарованих дітей з різних областей України беруть участь у відбірних І етапах конкурсу. Долучилися до цього заходу  учні 4 навчальних закладів  громади: Черкаської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 , Привільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Прелесненської ЗОШ І-ІІІ ступенів, КЗ «Олександрівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ступенів».

Конкурс-захист проводився в 6  наукових відділеннях, 7 секціях. На розгляд журі було представлено  9 науково-дослідницьких робіт учнів.

Серед конкурсних робіт  було представлено: по 2 роботи з мовознавства,  з фізики  і астрономії, хімії та біології ; по 1 роботі  з математики, історії, фольклористики. Оцінювало  роботи учнів компетентне журі.

Представлені на конкурс-огляд  роботи  учнів  зацікавили журі і отримали справедливу оцінку членів комісії. Переможцями конкурсу стали:Щербакова Аліна Юріївна-учениця 10 класу Прелесненської  ЗОШ І-ІІІ ступенів (секція «хімія», керівник Букатенко А.М.); Крюченко Максим Сергійович- учень 10 класу Прелесненської  ЗОШ І-ІІІ ступенів (секція «математика», керівник Бондаренко Л.Ю.),Полуніна Юлія Володимирівна -учениця 9 класу Привільської  ЗОШ І-ІІІ ступенів (секція «Англійська мова», керівник Черкасова А.О.).

Сподіваємося, що ці учні гідно представлять нашу громаду на ІІ етапі конкурсу-захисту наукових робіт МАН.

Відділ освіти висловлює подяку учасникам конкурсу :Лисенко Поліні, Шнурко Софії( Привільська  ЗОШ І-ІІІ ступенів),Вороні Микиті (Черкаська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1),Пермяковій Вероніці, Цендровій  Дарині, Дризі Костянтину (КЗ «Олександрівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ступенів») , їх науковим керівникам (Павленко С. І., Курбановій В.В., Захарову М.А.,Калатур Є.М.) та бажає перемоги в наступному році.

 

Завідувач методичним кабінетом                 С. А. Солонина

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь