Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Формування читацької компетентності – спільна справа бібліотекарів громади

Дата: 28.01.2019 13:29
Кількість переглядів: 454

Формування читацької компетентності – спільна справа

бібліотекарів громади

IMG_20190124_111134 (1).jpg

 Інтенсивна інтеграція України у світовий інформаційний простір у сучасних умовах глобалізації та науково-технічного прогресу призводить до того, що разом із поширенням кращого світового досвіду у сфері інформаційного забезпечення суспільства країна повною мірою зазнає наслідків загальносвітових негативних тенденцій, зокрема певного зниження інтересу до читання.

У контексті даної проблеми варто згадати слова видатного педагога-класика В. Сухомлинського: «Без високої культури читання немає ні школи, ні справжньої розумової праці, читання – це найважливіший інструмент навчання та джерело багатого духовного життя». Це питання постійно турбує не тільки педагогів , а й бібліотекарів  Черкаської громади.З метою обміну досвідом з даної проблеми 24 січня  на базі Черкаської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбувся  презентаційний меседж«Я роблю так»для бібліотекарів шкіл громади. На захід була запрошена Марченко А. М.- бібліотекар Черкаської публічної бібліотеки, яка активно співпрацювала з шкільними бібліотекарами.

Бібліотекар Черкаської ЗОШ №1 Дайнега Юлія Сергіївна презентувала  колегам досвід своєї роботи в напрямку розвитку читацької та інформаційної компетентності школярів, інноваціями у своїй діяльності. Учасники меседжу обговорили проблеми на шляху реалізації даного питання, поділилися своїми напрацюваннями. У ході плідної співпраці учасники меседжу дійшли висновку, щосучасна бібліотека-інформаційний центр, осередок інтелектуального розвитку  та творчості учнівської молоді.

 

Завідувач методичним кабінетом                             С. А. Солонина


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь