Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кава з професором!

Дата: 01.02.2019 13:46
Кількість переглядів: 520

 

 

Фото без описуФото без опису

 

 

Кава з професором

 

“Мистецтвонавчання є мистецтвопробуджувати

 в юних душах допитливість і потімзадовольнятиїї”.

А.Франс 

 

30 січня 2019 року  філологічний факультет ДДПУ гостинно зустрів філологічно обдарованих старшокласників Черкаської ЗОШ І-ІІІ ст.. № 1 та Черкаської ЗОШ І-ІІ ст.

            У невимушеній теплій атмосфері за чашкою смачної ароматної кави та солодощами в одній з найкращих аудиторій філологічного факультету проведений інноваційний  захід « Кава з професором», на якій учні та вчителі отримали методичну допомогу у формі майстер-класу, а також була проведена профорієнтаційна робота зі школярами.

            З теплими словами звернулася до учнів та вчителів доктор наук, професор, завідувач кафедри української мови та  літератури  Ольга Леонідівна Біличенко, яка ознайомила старшокласників з факультетом, спеціальностями, зупинилася на окремих етапах багатої на події історії філологічного факультету, а також акцентувала увагу на важливості вибору місця навчання для абітурієнта, адже, наголосила вона, обираючи вищий освітній заклад, людина здебільшого визначає свою подальшу долю, майбутню траєкторію життєвого  шляху.

Доцент кафедри української мови та літератури Віктор Миколайович Разживін розповів про багаті наукові традиції факультету, випуск літературно-мистецького альманаху « Євшан» та  широкий спектр освітніх послуг і можливостей для здобуття вищої освіти.

« Декан» студентського самоврядування зацікавила увагу гостей розповіддю та комп’ютерною презентацією про студентське життя, їх дозвілля, культурні заходи, організовані молоддю філфаку.

Доречним і надзвичайно пізнавальним був майстер-клас з підготовки до ЗНО наших старшокласників кандидатами філологічних наук, доцентами Оленою Олександрівною Решетняк та Максимом Аркадійовичем Нестелєєвим.

Олена  Олександрівна  зосередила увагу на складанні власного висловлювання під час написання ЗНО, надала рекомендації та наголосила   на правилах милозвучності, які треба обов’язково враховувати при написанні письмової роботи.

А Максим Аркадійович докладно зупинився на стилях та напрямах літератури, що найважче запам’ятовується учнями.

Діти почерпнули не тільки нові знання, а й здобули практичні навички з написання письмових творів.

Невимушена атмосфера, дух  вишу, чашка гарячої кави, цікаві та пізнавальні  заняття з викладачами залишили приємне враження, викликали зацікавленість учнів філологічним факультетом та бажання пов’язати свою долю з українською  філологією.

Така тісна щорічна співпраця з ДДПУ дає плідні результати: методично загартовує вчителів, поглиблює знання учнів з української мови та літератури, мотивує випускників до саморозвитку, самовдосконалення .

Зустрічі, відвідування лекцій викладачів, участь у наукових конференціях та роботі МАНу планується і надалі, бо саме старшокласникам розбудовувати країну і вибудовувати Нову українську школу.

Кисельова Ольга Михайлівна,

директор Черкаської ЗОШ І-ІІІ ст. №1


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь