Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Героїв Небесної Сотні. Зверненння голови облдержадмінстрації Куця О.І.

Дата: 20.02.2019 10:07
Кількість переглядів: 483

20 лютого -  День Героїв Небесної Сотні!

Сьогодні історична та водночас скорботна дата для всієї країни – День Героїв Небесної Сотні. В цей день ми вшановуємо відвагу, силу духу і стійкість громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності за європейський демократичний вибір країни.

Ми шануймо пам’ять про тих, хто не змирився з беззаконням, яке творилось у країні. Ми вклоняємось перед тими, хто вийшов на Майдан для того, щоб відстояти честь, гідність та майбутнє України.

Феномен  Майдану 2013-2014 років полягав у тому, що об’єднав всю країну. Представники Донецької області постійно брали участь у подіях у Києві, організовували акції протесту у Донецьку, Краматорську, Покровську, Маріуполі.

18-20 лютого 2014 року – одна із найбільш трагічних сторінок в історії незалежності України. У ці дня події розгорталися стрімко та непередбачувано: від мирної ходи – до масових розстрілів, від мирних домовленостей – до нищівного пожару у Будинку профспілок на Майдані та зупинки руху метро. Ці дні стали завершальним етапом Революції, але й найбільш кривавою сторінкою протистоянь. 22 лютого Верховна Рада відсторонила Януковича від виконання обов’язків Президента України, призначивши дострокові вибори гаранта.

Сьогодні, вшановуючи пам’ять Героїв Небесної Сотні ми маємо пам’ятати, що вони боролись за вільну, демократичну та європейську Україну. І наше з вами завдання – плідною працею, відповідальністю, громадянською свідомістю  створити ту країну, про яку мріяли Герої Небесної Сотні. 

Пам’ять про них – назавжди в наших серцях! Вічна Слава Героям України! 

Голова Донецької облдержадміністрації,

керівник обласної військово-цивільної адміністрації

Куць О. І.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь