Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Веселе свято млинця та вареника в Черкаській об’єднаній громаді»

Дата: 12.03.2019 09:18
Кількість переглядів: 683

 

Весело та гамірно було в неділю, останній день масляного тижня, біля Черкаського базового історико-культурного інформаційного центру, де відбулося загальногромадське свято Масляної, організаторами якого виступили Черкаська селищна рада і відділ культури та туризму.

Це дійсно народне свято, улюблене усіма, зібрало декілька сотень мешканців і гостей селищної ради: молодь, людей старшого покоління, сім’ї з дітьми. Відкрилося свято театралізованою постановкою за участю творчих аматорських колективів, учасників художньої самодіяльності Черкаського базового історико-культурного інформаційного центру. Гумористична постанова у виконанні учасників театру-студії «Гротеск» одразу створила на вулиці святковий настрій, а  жартівливі пісні у виконанні народного вокального ансамблю «Перлина» та веселі танці  народного танцювального колективу «Батерфляй»  підтримували чудовий настрій, навіть у дощову погоду. Героєм свята  Масляної став  Вареник Сметанович,  з яким можна було сфотографуватися та позмагатися.

Свої найкращі пісні подарували дитячі вокальні ансамблі «Малюки», «Позитив»,   солісти Владислав Нецвіт та Дар’я Шабля. Для наймолодших і найактивніших учасників розважального заходу організаторами було передбачено безліч цікавих та веселих конкурсів з  тематичними  призами.

Всі гості свята мали чудову нагоду скуштувати смачні млинці, зігритися трав’яним чаєм, поласувати варениками з картоплею та сиром із сметаною.  Святкова торгівля виробами з фетру, ручної роботи  майстрів декоративно-ужиткового мистецтва   приваблювала і створювала відповідний настрій на цьому народному гулянні.

Родзинкою заходу стало проведення обряду спалення опудала Масляної,  що завжди символізувало закінчення свята, початок Великого посту до великого говіння, до Великодня. У великому хороводному колі навколо вогнища, під красиву музику   учасники свята попросили, щоб доля була доброю, літо – теплим, а врожай – багатим!

 Фото без опису

Фото без опису 

Фото без опису     Фото без опису  

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь