Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЕКОЛОГІЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ –НАШ ВНЕСОК В МАЙБУТНЄ

Дата: 14.03.2019 16:04
Кількість переглядів: 634

ЕКОЛОГІЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ –НАШ ВНЕСОК В МАЙБУТНЄ

Сьогодні, в епоху стрімкого прогресу і глобальної техногенної катастрофи, ми стали мимоволі замислюватися: «Як зберегти планету чистою?» Очевидно, що якщо ми самі не будемо уважно ставитися до світу, в якому  живемо, то можемо просто згубити себе. Щоб цього не сталося, потрібно усвідомити корисність формування екологічної свідомості та виховання екологічної культури. І почати з виховання себе і своїх дітей. Знання і хороші звички, які отримані ще в дитинстві, в подальшому сформуються в чіткі переконання. Діти зі сформованими з раннього дитинства уявленнями про важливість  збереження  природи  ніколи не завдадуть  їй шкоди . В майбутньому це вплине на позитивне перетворення екологічної  ситуації  навколо нас.

Це дуже добре усвідомлюють освітяни нашої громади.13 березня 2019 року на базі Новомиколаївської ЗОШ І-ІІ ступенів проведений фестиваль педагогічних ідей «Екологічна культура молоді – сучасний тренд в освіті майбутнього, метою якого було обговорення сучасних підходів до екологічної освіти учнів, поглиблення знань педагогів з питання екологічного виховання сучасної молоді. Багатий досвід роботи Новомиколаївської ЗОШ І-ІІ ступенів в  напрямку екологічного виховання (зокрема участь в екологічних проектах), презентований вчителем географії Богдановою Д.О., був доповнений  класними керівниками інших навчальних закладів присутніх на заході та  став основою для створення спільного лепбуку. Практична діяльність учасників фестивалю продовжилася створенням екологічного дерева та альтернативного будинку на такі актуальні теми, як: забруднення навколишнього середовища та неефективне енергозбереження.

 Педагоги стали свідками реалізації екопроекту AgroHub «Паросток», відвідали « зелену лабораторію» зі спеціальним оснащенням для вирощування рослин та побачили умови та результати роботи учнів під керівництвом вчителя біології Осипи Н.В.. Приємним сюрпризом для гостей були подарунки школярів у вигляді наборів зеленої цибулі, вирощеної власними руками учасників проекту.

         Екологічна свідомість учнів цього закладу формується і на уроках трудового навчання, молодий вчитель Стельмах Анна Борисівна навчає дітей  перетворювати відходи у естетичні вироби. До уваги гостей була організована тематична виставка виробів дітей та проведений майстер-клас «Хенд мейд-мода XXΙ століття» по виготовленню соняшнико-сонечка – символа гарного настрою.

         Темі забруднення навколишнього середовища приділяється велика увага і на уроках української мови та літератури. Учень 5 класу Богданов Єгор став автором казки «Еколята», що була інсценізована талановитими дітьми цього навчального закладу та стала логічним завершенням фестивалю.

         Відділ освіти, методичний кабінет висловлює щиросердну подяку за високий рівень проведення заходу , його естетичне оформлення адміністрації закладу, зокрема Шнурко Н.Г. та Піскуновій О.В. та дружньому колективу однодумців Новомиколаївської ЗОШ І-ІІ ступенів.

 

Завідувач методичним кабінетом                                С. А. Солонина


Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь