Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Велике створіння великого хіміка

Дата: 28.03.2019 13:10
Кількість переглядів: 544

Велике створіння великого хіміка

Мир сложен.Он полон событий, сомнений,

и тайн бесконечных, и смелых догадок.

Как чудо природы являеться гений и в

хаосе этом находит порядок.

 

              В умовах реформування хімічної освіти в Україні особлива увага приділяється  не тільки теоретичним,  а і практичним знанням, які активно  використовуються  школярами для пояснення реальних явищ природи й суспільства.Це насамперед стосується і періодичного закону. Відкритий рівно сто п'ятдесят  років тому, він і до цього часу залишається одним із найважливіших законів хімії й береться за основу структурування курсу неорганічної хімії при її вивченні.

        Домогтися усвідомлення та осмислення навчального матеріалу з історії відкриття періодичного закону Д.І.Менделеєва, показати глибину захоплення людини науки був покликаний виховний захід проведений 1 березня на базі Прелесненської ЗОШ І-ІІІ ступенів, ініційований  керівником НМК вчителів хімії Букатенко А.М.

              До заходу долучилися шанувальники хімії  з усіх закладів  освіти нашої громади. Учні Черкаської ЗОШ І-ІІІ ступенів презентували присутнім фільм «Життя та діяльність великого генія», про відкриття періодичного закону  шляхом інсценізації  розповіли учні Новомиколаївської ЗОШ І-ІІ ступенів та Красноармійського НВК. Досить пізнавальною  була стендова доповідь, підготована учнями Черкаської ЗОШ І-ІІ ступенів та КЗ «Олександрівський опорний ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Про значення періодичного закону  та нові хімічні елементи захоплено доповіли учні Привільської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

         Та найбільше емоцій викликав виступ учнів Прелесненської  І-ІІІ ступенів, які влаштували справжнє хімічне шоу. Хімічні експерименти: «Джин з колби», «Золотий дощ», «Зубна паста для слона», «Хустка, що горить та не згорає», «Кривава рана», «Таємне письмо», «Вогонь без сірників», «Дим без вогню», «Фараонові змії», «Вулкан», «Вогонь в руках» тривалий час утримували увагу гостей.

       Ще одним приємним сюрпризом від організаторів був флешмоб «Хімічні елементи по порядку-ставай!» до якого долучилися учні разом із вчителями. Навіть святкове чаювання було казковим – тістечка зі знаками хімічних елементів та смачний яблучний пиріг від вчителів хімії.

            Відділ освіти  виражає подяку нашим творчим учителям хімії та безпосередньо керівнику НМК –Букатенко А.М. за проведення заходу та підвищення мотивації учнів до вивчення хімії.

 

Завідувач методичним кабінетом                          С. А. Солонина

 

Фото без описуФото без опису    Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису   Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь