Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зберігаємо славні традиції наших предків

Дата: 26.04.2019 14:20
Кількість переглядів: 593

Зберігаємо славні традиції наших предків

         Сьогодні Українська держава та її громадяни стають безпосередніми учасниками процесів, які мають надзвичайно велике значення для подальшого визначення, першою чергою, своєї долі, долі своїх сусідів, подальшого світового порядку на планеті. В сучасних важких і болісних ситуаціях викликів та загроз і водночас великих перспектив розвитку, кардинальних змін у політиці, економіці, соціальній сфері пріоритетним завданням суспільного поступу, поряд з убезпеченням своєї суверенності й територіальної цілісності, пошуками шляхів для інтегрування в європейське співтовариство, є визначення нової стратегії виховання як багатокомпонентної та багатовекторної системи, яка великою мірою формує майбутній розвиток Української держави.

      Тому нині, як ніколи, потрібні нові підходи і нові шляхи до виховання патріотизму як почуття і як базової якості особистості. При цьому потрібно враховувати, що Україна має давню і величну культуру та історію, досвід державницького життя, які виступають потужним джерелом і міцним підґрунтям виховання дітей і молоді. Вони уже ввійшли до освітнього і загальновиховного простору, але нинішні суспільні процеси вимагають їх переосмислення, яке відкриває нові можливості для освітньої сфери.

      В основу системи національно-патріотичного виховання покладено ідею розвитку української державності як консолідуючого чинника розвитку українського суспільства та української політичної нації. Важливу роль у просвітницькій діяльності посідає відновлення історичної пам'яті про тривалі державницькі традиції України.

Військово-патріотична дитячо-юнацька гра “Сокіл” (“Джура”) -  один з найкращих національних патріотичних виховних заходів ігрової форми, який проводиться системно у формі позакласної роботи. Дитячо-юнацька гра на різних етапах передбачає інтелектуальні та спортивні випробування, під час яких школярі вивчають історію становлення української державності, героїку визвольних рухів, українського козацтва.

                24 квітня 2019 року на базі  Черкаської ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся  І етап Всеукраїнської  дитячо – юнацької  гри Сокіл («Джура»)  до якого долучилися команди (рої) семи шкіл громади для того, щоб позмагатись у силі та  витривалості. Гра розпочалася з урочистого заходу на якому були присутні почесні гості: голова Черкаської ОТГ  Падалка  Сергій Володимирович, заступник командира роти  військової частини 3035 Гришаков Ярослав Олександрович , депутат районної ради Панченко Павло Казимирович, начальник відділу освіти Черкаської селищної ради Литвинова Ірина Михайлівна.

            Програма І етапу включала такі змагання, як конкурс сторойової підготовки "Впоряд",  “Перетягування  линви”, туристсько–спортивна смуга перешкод, стрільба, інтелектуальний історичний конкурс  “Відун”, змагання “Рятівник”, ватра “У колі друзів”, конкурс зі стрільби , конкурс звітів про виконання завдань під гаслом “Добре діло”. Команди продемонстрували багато яскравих показових виступів, влаштувавши справжнє свято козацької доблесті та звитяги.

За рішенням суддівської колегії гри “Сокіл” (“Джура”) перемогу у І етапі гри  вибороли:

Серед шкіл І-ІІ ступенів:

І місце: Черкаська ЗОШ І-ІІ ступенів

ІІ місце: Новомиколаївська ЗОШ І-ІІ ступенів та Красноармійський НВК

Серед шкіл І-ІІI ступенів:

І місце:  Черкаська ЗОШ І-ІІІ ст. №1

ІІ місце: Прелесненська ЗОШ І-ІІІ ступенів

ІІІ місце: Привільська ЗОШ І-ІІІ ступенів

Гартуючи дух і тіло,  ми творимо сильне незламне покоління захисників України та зберігаємо славні традиції своїх предків. Бажаємо переможцям гри успіху в обласному етапі!

 

Завідувач методичним кабінетом                           С. А. Солонина

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь