Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Сучасні підходи до моделювання здоров'язберігаючого середовища ДНЗ

Дата: 08.05.2019 09:11
Кількість переглядів: 612

Сучасні підходи до моделювання

здоров'язберігаючого середовища ДНЗ

 

      Дошкільний вік – один із найвідповідальніших періодів у житті кожної людини, оскільки саме в ці роки формується особистість людини, закладаються основи  гармонійного розумового й фізичного розвитку дитини, фундамент здоров’я. А оскільки діти більше часу проводять саме в дошкільному навчальному закладі, ніж удома, необхідно створити середовище, яке сприятиме збереженню й покращенню їх здоров’я. У зв'язку з цим виникає важлива проблема – створення здоров’язберігаючого середовища в ДНЗ, яке б не тільки максимально розвивало фізичне тіло дитини, але й формувало його психіку, духовність, навички спілкування, тобто зміцнювало здоров'я як багатоскладову категорію, в яку входять фізична, психічна, духовна та соціальна складові. Створенням дієвого здоров'язберігаючого середовища для своїх вихованців більше трьох років займається педагогічний колектив Новомиколаївського ДНЗ «Сонечко».

    Саме  цій темі був присвячений круглий стіл для вихователів дошкільних навчальних закладів громади 7 травня 2019 року. Основна  мета заходу - презентація досвіду роботи педагогів ДНЗ «Сонечко» по створенню дієвого здоров’язберігаючого середовища, підвищення професійної компетентністі педагогів у використанні інноваційних здоров’язберігаючих технологій. Об'єднавшись у групи, педагоги пригадали чинники, що позитивно впливають на здоров'я дошкільнят та шкодять здоров'ю, ознайомились з інноваційними здоров'язберігаючими технологіями, переглянули та обговорили відео-фрагмент фізкультурно-волеологічного заняття «Навчимо хмаринку сміятися дзвінко» і відео-ролик про технічне забезпечення здоров'язберігаючого середовища дитячого садочка , відчули на собі дію «Доріжки здоров'я» та ефективність музикотерапії. Цікавий досвід системної роботи ДНЗ «Сонечко» по створенню дієвого здоров'язберігаючого середовища , презентований учасникам круглого столу Юлією Іванівною Малишенко, отримав позитивну оцінку  вихователів та надихнув їх на плідну роботу в цьому напрямку. Адже , турбота про здоров'я дошкільнят- найважливіша справа вихователя.

   Відділ освіти та методичний кабінет Черкаської ОТГ  висловлює подяку  педагогічному колективу дошкільного закладу за організацію та проведення круглого столу.

 

Завідувач методичним кабінетом                         С. А. Солонина

 

Фото без описуФото без описуФото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь