Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Черкаській громаді відбулись заходи до Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги

Дата: 10.05.2019 10:03
Кількість переглядів: 745

В Черкаській громаді відбулись

заходи до Дня пам’яті та примирення

та Дня Перемоги

 

      З метою належного відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, гідного вшанування звитяг переможців та пам’яті мільйонів  жертв у Другій світовій війні в Черкаській громаді 8 та 9 травня 2019 року проведено ряд тематичних пам’ятних  заходів.

       8 травня біля братської могили радянським воїнам селища Черкаське проведено урочисто-траурний мітинг «Вклонімось низько до землі тим, хто в серці буде вічно жити» за участю Черкаського селищного голови Сергія Падалка, депутатів районної та селищної рад, працівників бюджетної сфери та органів місцевого самоврядування, населення різної вікової та соціальної категорії. Після завершення заходу кожен присутній міг долучитися до акції «Янголи пам’яті».

Фото без описуФото без описуФото без опису

       9 травня в Новомиколаївському сільському інформаційно-культурному центрі відбувся урочисто-траурний  мітинг «Вони заповіли нам жити». З вітальними словами до присутніх звернулись секретар виконкому Черкаської селищної ради Гавриш В.М., голова ветеранської організації Ліненко В.В., староста Новомиколаївського старостинського округу Вдовенко А.М., директор Новомиколаївської ЗОШ Шнурко Н.Г. Пам’ять загиблих, а також всіх ветеранів, хто не дожив до сьогоднішнього дня, вшанували хвилиною мовчання. Всіх присутніх привітали художні колективи Новомиколаївського СІКЦ, учні Новомиколаївської ЗОШ, а також вихованці дитячого садка. Завершився захід покладанням квітів до братської могили і пам’ятника воїнам односельцям. Після цього всіх присутніх запросили скуштувати польову солдатську кашу.

Фото без описуФото без опису      9 травня у Привільському сільському культурно-просвітницькому центрі відбулися урочисто-траурний  мітинг та святковий концерт присвячені Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. На заході було сказано багато вдячних і теплих слів на адресу тих, хто боровся на полі бою, і тих, хто самовіддано трудився в тилу, допомагаючи відстояти незалежність нашої  Батьківщини і врятувати світ від нацизму. Під час концерту з вітальним словами виступили секретар Черкаської ОТГ Олексій Кривоконь, настоятель храму святого Архангела Михаїла отець Дмитрій   та голова ради ветеранів Микола Булгаков, які привітали присутніх з цим величним днем перемоги над нацизмом та наголосили на тому, що ми, нащадки великих героїв, маємо берегти нашу свободу, єдність і демократію. Від щирого серця побажали присутнім миру, довгих років життя, злагоди та достатку в домі. Після концерту  присутніх жителів села Привілля та гостей пригощали “солдатською” кашею і солодким чаєм.

Фото без описуФото без опису      Олександрівським сільським центром розвитку молодіжних платформ 9 травня було організовано урочисто-траурні мітинги біля братських могил радянських воїнів в с. Олесандрівка «Ще довго пам’яттю болітиме війна», за участю старости Олександрівського старостинського округу Олексія Фальченка, депутата Черкаської селищної ради Наталі Дриги.

Фото без описуФото без опису    У с. Новоселівка біля братської могили радянським воїнам 9 травня відбувся траурно-урочистий мітинг «У тиші урочистій до пам’яті йдемо…».

Фото без описуФото без опису    У бібліотеках закладів культури селищної ради до уваги присутніх були представлені книжкові виставки – композиції «Це було недавно, це було давно…». На них були представлені література воєнної тематики про бойовий рух, героїчні подвиги, патріотизм на мужність народу на фронтах, в тилу і на окупованих територіях. Також протягом тижня у бібліотеках проводились години історії, літературні вітальні, історико-патріотичні години, фотовиставки з даної тематики.

Фото без описуФото без опису      В проведених заходах взяли участь керівництво, депутати Черкаської селищної ради, діти, молодь та місцеве населення.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь