Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День слов'янської писемності та мови

Дата: 27.05.2019 09:03
Кількість переглядів: 521

Писемність, мова, культура – то є душа кожної нації, її найцінніший скарб. У мові – наша давня й нова культура, ознака нашого національного визнання. Без ціє мови, без букв не було б нашої нації – українського народу, не було б ні історії, жодної великої дати,  жодного великого імені.

День слов'янської писемності й культури. Це свято відзначається щорічно 24 травня, саме в день вшанування пам'яті святих рівноапостольних Кирила й Мефодія, що заклали основу слов'янської писемності. Праці цих великих просвітителів стали спільним надбанням усіх слов'ян. З метою виховання майбутнього покоління в дусі патріотизму, пошани та поваги до своєї історії, культури, мови, у фойє Привільського культурно – просвітницького центру відбулася інформаційна година «Золоті скарбниці мови». Присутні на заході познайомилися з розвитком української мови,  історією виникнення  слов’янської писемності,  життям та діяльністю братів – просвітителів Кирила та Мефодія, які створили першу абетку слов'ян, культурними традиціями слов’ян, та різновидами писемних знаків: кирилицею та глаголицею і продемонстрували їх ілюстраціями.

Бажаючі оглянули виставку літератури «Мова – духовний скарб нації». Чільне місце на виставці зайняли книжкові видання, які висвітлюють історичні аспекти внеску братів в історію освіти, культури слов'янських народів та розвитку писемності, ознайомлюють з дослідницькими працями українських мовознавців як минулого , так і сучасних лінгвістів, художня література.


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь