Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Впровадження сучасних педагогічних технологій логіко- математичного розвитку дошкільнят.

Дата: 07.06.2019 09:50
Кількість переглядів: 3791

Впровадження сучасних педагогічних технологій логіко- математичного розвитку дошкільнят

        

         Ми живемо в суспільстві знань і високих технологій. Автоматизація виробництва, комп'ютерне моделювання вимагають від більшості сучасних працівників достатньо розвиненого вміння чітко й послідовно аналізувати процеси. Малюка вже з перших років життя оточує математична інфор­мація, тому дошкільна освіта має бути спрямо­вана на виховання в дітей звички до повноцін­ної логічної аргументації. Розвиток у дошкільни­ків узагальнених способів розумової діяльності, засобів побудови пізнавальної діяльності є важ­ливою передумовою формування в них життє­вої компетентності, уміння орієнтуватися в мін­ливому навколишньому світі, пристосовуватися до нових умов життя, продуктивно й гармонійно взаємодіяти з оточенням.

         Робота з розвитку логіко-математичних умінь у дітей дошкільного віку полягає у створенні відповідних умов для формування пізнавальної діяльності в дошкільника. Дорослий повинен до­помогти дитині розкрити свій потенціал, навчити її самостійно пізнавати світ. Тут важливо не згая­ти час, відведений дитині природою на інтен­сивний розвиток.

         Педагоги  дитячого садка «Журавлик» поставили перед собою завдання організувати таку пізнавальну діяльність, яка б ставила дитину перед необхід­ністю спрямувати свої розумові зусилля на по­шук нових і вибіркове використання наявних у неї знань і вмінь для розв'язання нового конк­ретного завдання. Вихователі спрямовують свої зусилля на формування в дітей мотивації до піз­нання, яка спрямовуватиме їхню пізнавальну активність, стимулюватиме розвиток почуттів й інтересів. Що цікавіша, емоційніша така діяль­ність, то ефективнішою вона є.Досвід роботи в даному напрямку був представлений вихователям закладів дошкільної освіти Черкаської ОТГ 21 травня 2019 року на педагогічній майстерні «Математичні знахідки» педагогом Дорошенко Наталією Вікторівною.

         Для реалізації завдань, окреслених у Базо­вому компоненті дошкільної освіти й чинних програмах, вихователь широко використовує інноваційні технології, цікаві нетрадиційні ме­тодики, адаптовані до використання в роботі з дітьми різновікової групи.

         Організовуючи освітній простір дошкільнят, що задовольняє пізнавальні потреби кожного ви­хованця, педагогічний колектив закладу  приділяє особливу увагу вдосконаленню предметно-ігрового середовища. Педагоги створили ігрові осередки, що спонука­ють малят до пізнавальної діяльності. Це куточки інтелектуальних ігор, де пред­ставлені: блоки 3. Дьєнеша; палички Дж. Кюїзенера фабричного виробництва; інтелектуальні ігри Нікітіних і розвивальні ігри В. Воскобовича; ейдетичні картки. Вони доступні для дітей, справляють розвивальний вплив і спонукають дитину до активної пізнавальної діяльності. Ма­теріали куточків постійно поповнюються.

         Учасники майстерні виконували практичні завдання, відпрацьовуючи запропоновані технології та методики, ділилися своїми думками щодо їх ефективності. Фрагмент математичного заняття з використанням дидактично-ігрового матеріалу довів результативність обраних педагогом сучасних інноваційних технологій та методик.

         Наприкінці зустрічі вихователі інших дошкільних закладів  поділилися своїми напрацюваннями , створивши спільний методичний продукт – лепбук з теми «Впровадження сучасних педагогічних технологій логіко- математичного розвитку дошкільного навчального закладу в умовах різновікової групи».

         Методичний кабінет відділу освіти виносить подяку колективу ЗДО «Журавлик» за якісну підготовку та проведення методичного заходу.

 

Завідувач методичним кабінетом                                  С. А. Солонина

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь