Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В закладах культури Черкаської ОТГ відбулися заходи до дня батька

Дата: 17.06.2019 10:34
Кількість переглядів: 742

В закладах культури Черкаської ОТГ відбулися заходи до Дня батька

У третю неділю червня в Україні вперше офіційно відзначали День батька. Свято було встановлено Указом Президента від 18 травня 2019 року "З метою створення сприятливих умов для зміцнення інституту сім'ї як основи суспільства і визнання на державному рівні ролі батька у вихованні дітей...".

День батька в Україні - зовсім молоде свято, проте мешканці Черкаської громади доволі позитивно сприйняли його та з радістю святкували. Так, у приміщенні Привільського культурно – просвітницького центру з нагоди свята пройшла  година спілкування «Мій тато – моя гордість». За солодким чаєм з печивом відбулася задушевна бесіда із запрошеними головами сімейств, що разом з дружинами ведуть по життю своїх дітей.

Ну, а невгамовна малеча зробила захід справжнім святом, на якому вітали своїх татусів міцними обіймами, читали вірші про батька та презентували свої розповіді про них. Малюки весело грали в ігри та приймали участь у різних конкурсах, розгадували загадки, виготовляли вітальні листівки, малювали, і просто раділи. Цікавим доповненням заходу стала книжкова виставка «Шануй батька свого», яка стала гарним місцем для фотосесії. На виставці були представлені журнали, газети, художні твори, які буде цікаво читати дитині разом з татом.

У Черкаському базовому історико-культурному інформаційному центрі  пройшла інформаційно-розважальна програма "Супер-тато". Всі дітки прийняли активну участь іграх, конкурсах та майстер-класі з виготовлення вітальних листівок для своїх татусів. У публічній бібліотеці діти долучились до години міркувань "Що Вам розповісти про татка?".  На імпровізованій ракеті малеча відправилась до «таткового світу». Там вони  подоружували по невідомим стежкам із назвами: "Візитка" , "Справа", "Хоббі", "Мрія" , "Відпочинок" та "Ми - сім'я". Кожна дитина розповіла хто її тато і чим він неповторний. Заключним моментом заходу було питання: "Чи є у Вашому телефоні фото Вас з татом ?". У кого було - похизувався світлиною із татусем,  а іншим запропонували неодмінно зробити фото на згадку про цей чудовий день.  

В інших закладах культури громади також пройшли майстер-класи та дитячі акції  «Подарунок  для мого татуся».    Спілкуючись і фантазуючи, усі присутні власними руками  із кольорового паперу робили вітальні листівки, на яких кожен залишив слова подяки та побажання для свого тата.  

Загалом, всі заклади культури, акцентували на тому, що  відзначаючи  День батька, ми виказуємо своє особливе шанування  загальнолюдським сімейним цінностям, особливо в важкий час війни, виражаємо повагу  чоловікам, батькам - учасникам ООС, захисникам державності. Бажали, щоб в Україні було все менше холоду сирітства і щоб усі батьки живими і здоровими поверталися до своїх діток у рідні оселі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь