Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До Дня Хрещення Київської Русі - України у закладах культури Черкаської громади пройшли тематичні заходи

Дата: 29.07.2019 14:21
Кількість переглядів: 827

Фото без опису

Щороку, 28 липня в Україні на державному рівні відзначається православне свято - День Хрещення Київської Русі - України. З нагоди цієї визначної події у закладах культури Черкаської селищної ради об'єднаної територіальної громади розгорнули книжкові виставки та провели тематичні заходи.

Фото без опису

Так, Прелесненським сільським центром розвитку національної культури з пунктом видачі літератури було організовано та проведено літературно-музичну годину  «Історія Хрещення Київської Русі». В цей день у гості до бібліотеки завітала відома потеса  Слов'янська  - Чорноброва Тетяна Іванівна. Вона поділилась цікавинками та історичними фактами і зачитала вірші власного авторства.  Деякі твори  Тетяни Іванівни були покладені на музику Шарікової Ніни Сергіївни, і відвідувачі мали змогу почути їх у виконанні ансамблю "Прелесняночка".

Фото без опису

Черкаським базовим історико-культурним інформаційним центром та публічною бібліотекою було організовано перегляд відеоматеріалів та інформаційну годину «Заграли святкові дзвони». У Новомиколаївському  сільському інформаційно-культурному центрі, було організовано книжкову виставку до дня хрещення Київської Русі «Володимир Великий».

Фото без описуУ Олександрівському сільському центрі розвитку молодіжних платформ та Красноармійському сільському клубі-бібліотеці відбулись тематичні години  «Віхи історії», «Сторінками божого слова». У Привільському сільському культурно-просвітницькому центрі  пройшла історична година-екскурс «З глибини віків…».

Фото без описуПроведені заходи об’єднали представників різних поколінь та релігійних вподобань і пройшли у теплій, дружній атмосфері та довели, що такі зустрічі неймовірно корисні для зовсім молодих українців та відрада для старшого покоління.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь