Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Черкаській ОТГ святкували День захисника України

Дата: 14.10.2019 13:00
Кількість переглядів: 1085

Фото без опису           В багатому на подвиги літописі українського воїнства було безліч битв і дат, гідних стати святом, проте ще з козацьких часів день Покрови Пресвятої Богородиці був святковим днем захисників Вітчизни. Багато років поспіль 14 жовтня традиційно відзначається як день створення Української повстанської армії — військово-політичної формації українського визвольного руху. А з 2014 року 14 жовтня встановлено Днем захисника України. Цей день став не просто державним святом, а, направду, святом всенародним, бо захисниками незалежності та суверенітету України в наш час є військові і добровольці, волонтери, дорослі і діти — всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу над загарбниками.

      Так, 11 жовтня у Прелесненському СЦРНК Черкаської селищної ради відбулось загальногромадське свято до Дня захисника України «Своїх синів сьогодні славить Україна». На заході були присутні ветерани АТО, воїни-захисники громади, представники Черкаської селищної ради, педагоги, працівники закладів культури, молодь та громадськість.

У нещодавно відремонтованому фойє центру на гостей чекали цікаві виставки і майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва від талановитих майстринь громади та представників відділу народної архітектури і побуту та дитячої творчості Донецького обласного художнього музею. Запрошували до пізнавальної книжкової виставки і бібліотекарі громади.  

      Відкрив свято голова Черкаської селищної ради Сергій Падалка. Він привітав військовослужбовців зі святом і наголосив на тому, що нинішні військовослужбовці Збройних сил та інших військових формувань є гідними наступниками попередніх поколінь захисників Вітчизни. Вони надійно стоять на захисті суверенітету, територіальної цілісності й недоторканості держави, миру та спокою нашого народу. Очільник громади побажав всім міцного здоров’я, родинної злагоди, миру і благополуччя, успіхів у повсякденному житті, чистого неба та усіляких гараздів.

      Чудовим подарунком для присутніх в залі став святковий концерт, ведучими якого були Дар’я Шабля та Антон Мерзловський. Кожен народ оспівує свою землю, захищає і славить свою країну. Того дня зі сцени звучало чимало пісень про мужність, відвагу та любов до рідної України у виконанні солістів закладів культури громади – Діани Бабай та Єлизавети Бразовської, вокальних ансамблів «Прелесняночка» та «Тройчаночка». Проникливі вірші, які зачепили кожне серце лунали від маленької артистки – Каріни Молодик. Бажали мирного неба та щасливої долі учасники народного вокального ансамблю «Перлина». Невтішному горю матерів, які і досі виглядають з жорстокої війни своїх синів була присвячена хореографічна композиція танцювального колективу «Радуга».  Також, мовою танцю народний аматорський колектив «Батерфляй» розповів, що сьогодні вирішується доля і майбутнє України, але ми знаємо, що ми – єдині і віримо, що настане мир. Про це мріють усі, про це заспівав і чудовий дует у складі Рімми Андрусів та Володимира Покотила. Закінчився святковий концерт спільним виконанням Гімну України, залишивши в глядачів віру в краще майбутнє та неодмінну перемогу!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь