Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Черкаській ОТГ святкували День захисника України

Дата: 14.10.2019 13:00
Кількість переглядів: 1038

           В багатому на подвиги літописі українського воїнства було безліч битв і дат, гідних стати святом, проте ще з козацьких часів день Покрови Пресвятої Богородиці був святковим днем захисників Вітчизни. Багато років поспіль 14 жовтня традиційно відзначається як день створення Української повстанської армії — військово-політичної формації українського визвольного руху. А з 2014 року 14 жовтня встановлено Днем захисника України. Цей день став не просто державним святом, а, направду, святом всенародним, бо захисниками незалежності та суверенітету України в наш час є військові і добровольці, волонтери, дорослі і діти — всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу над загарбниками.

      Так, 11 жовтня у Прелесненському СЦРНК Черкаської селищної ради відбулось загальногромадське свято до Дня захисника України «Своїх синів сьогодні славить Україна». На заході були присутні ветерани АТО, воїни-захисники громади, представники Черкаської селищної ради, педагоги, працівники закладів культури, молодь та громадськість.

У нещодавно відремонтованому фойє центру на гостей чекали цікаві виставки і майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва від талановитих майстринь громади та представників відділу народної архітектури і побуту та дитячої творчості Донецького обласного художнього музею. Запрошували до пізнавальної книжкової виставки і бібліотекарі громади.  

      Відкрив свято голова Черкаської селищної ради Сергій Падалка. Він привітав військовослужбовців зі святом і наголосив на тому, що нинішні військовослужбовці Збройних сил та інших військових формувань є гідними наступниками попередніх поколінь захисників Вітчизни. Вони надійно стоять на захисті суверенітету, територіальної цілісності й недоторканості держави, миру та спокою нашого народу. Очільник громади побажав всім міцного здоров’я, родинної злагоди, миру і благополуччя, успіхів у повсякденному житті, чистого неба та усіляких гараздів.

      Чудовим подарунком для присутніх в залі став святковий концерт, ведучими якого були Дар’я Шабля та Антон Мерзловський. Кожен народ оспівує свою землю, захищає і славить свою країну. Того дня зі сцени звучало чимало пісень про мужність, відвагу та любов до рідної України у виконанні солістів закладів культури громади – Діани Бабай та Єлизавети Бразовської, вокальних ансамблів «Прелесняночка» та «Тройчаночка». Проникливі вірші, які зачепили кожне серце лунали від маленької артистки – Каріни Молодик. Бажали мирного неба та щасливої долі учасники народного вокального ансамблю «Перлина». Невтішному горю матерів, які і досі виглядають з жорстокої війни своїх синів була присвячена хореографічна композиція танцювального колективу «Радуга».  Також, мовою танцю народний аматорський колектив «Батерфляй» розповів, що сьогодні вирішується доля і майбутнє України, але ми знаємо, що ми – єдині і віримо, що настане мир. Про це мріють усі, про це заспівав і чудовий дует у складі Рімми Андрусів та Володимира Покотила. Закінчився святковий концерт спільним виконанням Гімну України, залишивши в глядачів віру в краще майбутнє та неодмінну перемогу!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь