Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В закладах культури Черкаської селищної ради відбулись заходи до Дня захисника України

Дата: 15.10.2019 16:14
Кількість переглядів: 630

      14 жовтня в день святої Покрови Пречистої Богородиці одночасно з Днем українського козацтва наша держава святкує День захисника України. Це прекрасна нагода зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які ратними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, висловити вдячність ветеранам Другої світової, які також воювали за свою землю, та героям сьогодення – українським солдатам, які боронять державу від зазіхань північного сусіда-агресора, вшанувати тих, хто поклав на Сході своє життя.

     До цих свят працівники Привільського культурно – просвітницького центру організували і провели цикл заходів: годину – мандрівку «Козацька слава наших предків», та конкурсну програму «Своїх синів сьогодні славить Україна». Бібліотекар разом з директором центру ознайомили присутніх з історією козацтва, життям та побутом козаків, розповіли про Запорізьку Січ, про сьогоднішніх захисників нашої держави, та запропонували дітям відповісти на питання вікторини “Чи знаєш ти історію українських козаків”. Усі учасники заходу сфотографувались на фоні святкової виставки-інсталяції «Козацька слава України»  на якій були представлені книги,  які розповідають про історію України,  про славні козацькі традиції, видатних представників козацької доби, яка надзвичайно багата подіями і героями.

       Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять загиблих воїнів.

      Далі для присутніх була підготовлена цікава інформаційно-розважальна програма, під час якої учасники весело змагалися на швидкість в естафетах, конкурсах, проявляючи силу, кмітливість, взаємодопомогу. Закінчився захід смакуванням запашного чаю з солодкими смаколиками.

      До Дня українського козацтва у бібліотеках громади протягом тижня працювали тематичні виставки. В експозиціях була представлена література, яка знайомила з історією України - козацькою епохою, що надзвичайно багата подіями та героями. Матеріали виставки несли в собі найцікавішу інформацію про традиції козаків, прагнення до перемоги, ідеї та почуття патріотизму. Прикрашали виставку символи козацтва: булава та ікона Святої Покрови. Виставки були направлені на виховання поваги до народних традицій, моральних цінностей та спонукала до вивчення історії України. Також, бібліотекарі завітали до шкіл, де провели тематичні години та вікторини до Дня захисника України.

      14 жовтня мешканці Черкаської селищної ради долучились до обласної акції «З вірою в захисників» та віддали данину воїнам, загиблим за незалежність і суверенітет України в ході проведення АТО. Були проведені мітинги із покладанням квітів біля пам’ятних знаків загиблим військовослужбовцям Збройних сил України, співробітникам служби безпеки України, членам екіпажу вертольоту МІ-8 у селі Новоселівка та біля пам’ятного знаку загиблим військовослужбовцям  95-ї Житомирської десантно-штурмової  бригади у селі Маячка. Заходи відбулись за участю голови селищної ради, представників депутатського корпусу, працівників закладів культури та молоді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь