Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День української писемності та мови в закладах культури Черкаської громади

Дата: 09.11.2019 14:58
Кількість переглядів: 549

Любити, шанувати і плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Щороку, 9 листопада, Україна відзначає чудове свято – День української писемності та мови.  Це свято було започатковане у 1997 році на честь вшанування пам'яті Нестора Літописця, з ім'ям якого пов'язують зародження української писемності, книжного слова, літературної традиції.  Напередодні цієї знаменної для всіх українців дати, Привільський культурно – просвітницький центр запросив своїх відвідувачів на мовознавчу годину «Старовинні українські приказки та прислів’я, які варто знати». Під час заходу присутні довідались, що  українські прислів’я і приказки є значною складовою частиною культури народу, його скарбом, яким він володіє з давніх часів. Вони рекомендують чи застерігають, схвалюють або засуджують, повчають чи звеличують. Ці яскраві перлини народної мудрості не втратили свого сенсу й донині. Українські прислів’я та приказки були й залишаються енциклопедією народного життя, в якій  ми знаходимо підказки на всі випадки.

З особливою цікавістю діти розглядали книжково – ілюстровану виставка «Мово моя українська, мово моя материнська», яка дала змогу присутнім познайомитися з книжковими виданнями  про  історію походження української мови, народною мудрістю, славетними майстрами рідного слова, з добрими порадниками та помічниками – словниками, висловами та цитатами відомих людей про її красу.


Фото без описуФото без опису 

У приміщенні Новоселівського сільського клубу-бібліотеки для мешканців села та користувачів бібліотеки  проходила  книжкова виставка « Рідна мова чиста, як роса».

Виставка присвячена Дню української писемності та мови. До виставки залучені книги відомих письменників України, сучасні словники української мови та мовознавства, а також довідники-підкажчики з українського фольклору.

Фото без опису

У Прелесненському СЦРНК відбулася інформаційна година до Дня української писемності та мови. Присутні ознайомилися с трагічними сторінками історії української мови, а також почули вислови відомих українських письменників про рідну мову.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь