Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В бібліотеках громади пройшли тематичні заходи до ДНЯ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

Дата: 25.11.2019 10:17
Кількість переглядів: 882

Фото без опису

 

      Щороку 21 листопада в нашій країні відзначають День Гідності та Свободи. З цієї нагоди в приміщенні Привільського культурно – просвітницького центру відбулася  година гідності «Наш дух не зламати, свободу не вбити». Під час заходу присутні переглянули коротку відеохроніку «Назустріч Свободі»,  ознайомились з поняттями «гідність» та «свобода», отримали інформацію про події на Майдані Незалежності та на сході України, про наших земляків, які несуть службу з охорони суверенітету та територіальної цілісності України, згадали про героїв, які віддали життя за Україну, та виготовили листівки для воїнів АТО та ООС з найщирішими побажаннями.   Захід закінчився хвилиною мовчання і запалюванням лампадок «Пам’яті», «Єдності», «Надії», «Миру». Бажаючі оглянули тематичну книжкову виставку «Герої не вмирають».  На виставці було представлено  літературу з історії  українських національно-визвольних змагань XVII – XX століть, суспільно-політичних перетворень за часи здобуття державної незалежності нашою країною та доленосні події в Україні початку XXI століття – Помаранчевої революції та Євромайдану.

      Публічна бібліотека Черкаського БІКІЦ та бібліотека Прелесненського СЦРНК до Дня Гідності і Свободи провели історичні огляди літератури "Україна -це територія гідності і свободи ", на якому читачі отримали інформацію про Революцію гідності, про події у  м.Києві з листопада 2013 - квітень 2014, та познайомились із книгами про цей період. У публічній бібліотеці було проведено лунке читання - експромт "Наш дух не зламати " за віршами поетів - Л.Максимлюк "А сотню вже зустріли небеса...", Т.Власова "Зачинившись но сто замків...", Н.Гузій "Майдан... з Героями іде прощання..." та ін. У Прелесному до свята також, були презентовані дві нових книжки Тетяни Лисак про окупацію Слов'янська в 2014 році. А в бібліотеці Новомиколаївського сільського інформаційно-культурного центру спільно з шкільною бібліотекою було організовано книжкову виставку «За Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ» до дня Гідності і Свободи.

 

Відділ культури та туризму

Черкаської селищної ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь