Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Свято Водохреща у Черкаському

Дата: 20.01.2020 18:47
Кількість переглядів: 952

Фото без опису

                    19 січня українці відзначають Хрещення господнє - третє, завершальне свято різдвяно-новорічного циклу. За старовинним звичаєм віруючі беруть у храмах освячену воду, яка, як вважається, залишається свіжою не менше року, і купаються у вирубаних в льоду ополонках. У народі кажуть: якщо тричі зануритися, можна змити всі гріхи.

            На жаль, погода у цьому році вирішила не дотримуватися календаря, і міцні морози оминули Черкаську громаду та річку Сухий Торець, та це не завадило улюбленому святу відбутися вчасно. За традицією, молебень та чин освячення води здійснив настоятель Свято-Знаменського Храму, протоієрей Сергій. Він рясно окропив святою водою усіх вірян та привітав з Хрещенням Господнім. Після освячення всі охочі взяли участь у водохресних купаннях. Пляж був спеціально обладнаний для зручного занурення у річку, а  на березі встановили просторий намет, де пірнальники мали змогу переодягтися. "Моржі" за власну сміливість отримували заохочувальні подарунки - святкове печиво-хрестик. Ну, а ті, хто не наважились зайти у воду, з радістю робили святкові світлини біля спеціально облаштованої фотозони. Після купань усі гості мали можливість почастуватися смачною кашею із «польової кухні» та зігрітися запашним трав’яним чаєм, якими пригощали безкоштовно. Про це попіклувався Черкаський селищний голова – Сергій Падалка та талановиті кулінари-активісти із села Олександрівка.

        За дотриманням правил купання та правопорядком пильно стежили команди Центру безпеки громадян Черкаської громади та Словянського відділу поліції. На щастя, водохресні купання пройшли без прикрих пригод.

      Для всіх українців Водохреща – особливе свято. Одні занурюються в ополонку заради очищення, інші – заради гострих відчуттів, але головним є те, що в цей день віра здатна об’єднати всіх людей. Тож, ми вдячні всім, хто обєднався та долучився до організації і проведення свята  Хрещення Господнього у Черкаській ОТГ. Бажаємо вам завжди залишатися чистими душею, здоровими духом і сильними вірою.

Відділ культури та туризму

Черкаської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь