Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шануємо традиції

Дата: 21.01.2020 15:03
Кількість переглядів: 432

Шануємо традиції

 

Із давніх-давен наша Україна славиться величними традиційними святами і обрядами. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові, доброти до української спадщини, повертається до традицій нашого народу. Так,  напередодні свята Водохреща, яке є одним з головних у християнстві, на базі Прелесненської ЗОШ І-ІІІ ступенів  Черкаської ОТГ відбулися українські вечорниці , куди були запрошені учні  та вчителі шкіл громади. Віддаючи шану минулому, ми  відроджуємо усе найдорожче, що є в народу: мову, пісню, історію, традиції.  Привітна господиня Дзюбаненко Т.А. запросила учасників до світлиці, прикрашеної вишитими рушниками, домотканими килимами, посудом, старовинними речами.  Учні, вчителі, батьки зібралися у гурт для того, щоб повеселитися, поспівати зимових колядок та щедрівок, поворожити,  (адже дівчата й парубки мріють дізнатися про майбутню долю), калиту справляти.  Веселі жарти, забави з Калитою, частування смаколиками, співи – усе це об’єднало учасників і гостей в єдину родину.

Вражаючим був колоритний виступ  вокального ансамблю під керівництвом Шарікової Н.С.. «Хай ваша хата буде багата і хлібом, і сіллю, і великим добром, і дітьми хорошими, здоров’ям і піснею, злагодою і сімейним теплом» - з такими побажаннями заходили до господи колядники та щедрівники. А їх було немало, бо до заходу долучилися учні семи шкіл громади. Гості свята мали можливість поринути у давні часи.    

Діти мали чудовий настрій, веселилися, танцювали, співали українські пісні,  інсценували обряди, відгадували загадки. Неповторна атмосфера   надавала святу урочистості, оригінальності, дивовижності. Учасники  проявили свою вправність, творчі здібності, мали можливість поринути у давні часи. Яскраве дійство відкрило перед учасниками та гостями дотепність, мудрість, гумор та щедрість талановитого українського народу, красу його традицій і обрядів. 

Велика подяка всім, хто удосконалює мовну культуру учнів, виховує патріотизм, шанобливе ставлення до історичного минулого,  відроджує  і оберігає народні звичаї.

 

Романюк Г.П., керівник НМК

вчителів української мови

та літератури Черкаської ОТГ

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь