Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Соборності України у закладах культури Черкаської об'єднаної територіальної громади

Дата: 23.01.2020 08:00
Кількість переглядів: 1283

Фото без опису    

     Двадцяте століття залишило нам у спадок важливі події, які віддаляючись, не втрачають свого значення. До таких подій належить і 22 січня 1919 року - день ухвали Акту злуки Української Народної Республіки з Західно-Українською Народною Республікою в Соборну Україну. В пам’ять про цю подію у Черкаській ОТГ пройшла загальногромадська мистецька просвітницька акція «Україно, твоя доля – єдність, злагода та воля». Всі заклади культури селищної ради провели тематичні різноформатні заходи до Дня Соборності України.

      Так, у приміщенні Привільського культурно – просвітницького центру відбулася  інформаційна година «Соборність у наших серцях: від минулого до сьогодення». Бібліотекар та директор центру  розповіли присутнім  про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу. Учасники заходу  пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «Живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом  яка відбулася 21 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України. Також переглянули історично-документальні кадри фільму про події, які відбувались 101 рік тому.

      З нагоди Дня Соборності України та з метою виховання у дітей почуття патріотизму Новомиколаївським сільським інформаційно-культурним центром була проведена дитяча мистецька акція «Україна єдина». Учасники гуртка «Чарівна майстерня» виготовили з пластиліну сердечка, які являються пелюстками квітки. Ця квітка - символ єдиної країни. А Новомиколаівська бібліотека підготувала тематичну книжкову виставку ,, Ми єдині по духу і крові''.

    У Олександрівському сільському центрі розвитку молодіжних платформп запрошували завітати на літературно-музичну композицію та флеш-моб «Соборність України-соборність наших душ». Натомість, Прелесненський СЦРНК та Троїцький сільський клуб-бібліотека презентували книжкові виставки  та провели тематичні  години «Легендарні сторінки історії України».

      Публічна бібліотека Черкаського БІКІЦ відзначила День Соборності України   проведенням для дорослих відвідувачів історичної інформації "Соборна Україна" та огляд книг за цією темою . Для дитячої категорії відвідувачів -  фото - цікавинка "Гомоніла Україна". Також, було проведено історичну вікторину "Соборна Україна", на початку якої відвідувачі прослухали передмову "Ідея об'єднання" про видатних діячів України, які виношували ідею незалежної, єдиної України, переглянули відео-презентацію і фрагменти Акту Злуки та з радістю відповіли на бліц-запитання вікторини.

      У фойє Новоселівського сільського клубу-бібліотеки до Дня Соборності України відбулася розширена книжкова виставка «Хай квітне у віках соборна Україна». Книжкова виставка включила в себе підбірку літератури про історію України, її творців та перших законодавців, борців за свободу і незалежність  нашої держави, військових, політичних і громадських діячів, які  протягом свого життя відстоювали соборність   нашої країни. Також, біля книжкової виставки  пройшла  інформаційна година «Соборна мати Україна одна на всіх, як оберіг». Під час проведення заходу слухачам була презентована серія книжок «Невідома Україна», яка присвячена забутим або й непізнаним сторінкам з української історії та культури, сакрального мистецтва, науки і техніки, життя та творчості видатних особистостей.

       Також, представники апарату Черкаської селищної ради, члени виконкому, депутати, учні та творчі працівники закладів культури долучились до обласного флешмобу до Дня Соборності України та зробили спільне фото біля стели на в’їзді до Черкаської ОТГ.

      Загальногромадська мистецька просвітницька акція була наповнена корисною інформацією, цікавими відео-сюжетами, майстер-класами та книжковими експозиціями. Символічно, що всі заходи обєднали культурні осередки громади у спільне творче коло – коло однодумців та патріотів. Ми вдячні всім, хто долучився до акції та бажаємо єдності і любові одне до одного! Впевнені, що це допоможе кожному з нас будувати свій дім, свою правду й свою волю. Бо в єдності - наша сила і наше майбутнє!

 

Відділ культури та туризму

Черкаської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь