Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

27 січня світ вшановує пам’ять жертв Голокосту

Дата: 27.01.2020 17:30
Кількість переглядів: 537

   Фото без опису

         27 січня у всьому світі відзначається День пам’яті жертв Голокосту. Саме цьому трагічному явищу були присвячені тематичні заходи у закладах культури Черкаської селищної ради. Так, в приміщенні Привільського  культурно – просвітницького центру відбулась година пам’яті «Голокост – пером на серці людства». Що ж таке Голокост?. Яка історія?. Про це страшне лихо працівники культури розповіли  своїм слухачам. Під час проведення бесіди діти висловлювали власну думку щодо Голокосту, ділилися враженнями про події та глибоко співчували жертвам Голокосту і тим людям, які дивом врятувалися від масового знищення нацистами. Далі присутні перейшли до перегляду одного з кращих фільмів про Другу світову війну – «Хлопчик у смугастій піжамі». Фільм зняв режисер Марк Херман за романом Джона Бойна.  Це притча про Голокост, розказана дев'ятирічним Бруно, наївною і мало що ще розуміючою дитиною. Події фільму нікого не залишили байдужими. Не слова, а сльози на очах дітей говорили про їх емоції. Так, хочеться вберегти дітей від сумних почуттів, але ми повинні вчити, знати й пам’ятати історію, щоб не повторювати її помилок.

      В Олександрівському СЦРМП пройшов Час історії «Не маємо права забути». На заході відбулось обговорення неймовірно жахаючих історичних фактів та відбувся перегляд документального фільму про Голокост в Україні.

        У Прелесненському СЦРНК провели інформаційну годину до Міжнародного Дня вшанування пам'яті жертв Голокосту. Присутні дізналися про таке явище в історії, як Голокост, що означає "всеспалення", і використовувалося для визначення гонитви єврейського населення в Європі та особливості массових вбивств їх в Україні з 1941 - 1945рр. Дізналися про масові розстріли мирного українського населення, військовополонених та представників єврейської нації в Бабиному Яру. Присутні зробили висновок, що пам'ять про Голокост необхідна, щоб "наші діти ніколи не були жертвами, катами або байдужими спостерігачами.

      У фойє Новоселівського сільського клубу-бібліотеки відбулася книжкова виставка «Скорбна свічка пам’яті святої». На виставці представлені наукові та художні матеріали, які відображають жахливі події часів Голокосту як історичного явища.  Головною темою цієї виставки є тема геноциду та окупаційна політика на території Східної Європи,  України, Росії, Білорусі, яка зачепила питання з прав людини, толерантності, поваги до  життя, культури, свободи інших. Також пройшла бесіда «Голокост- трагедія і героїзм». Під час бесіди присутні ознайомились з книжковою виставкою та заслухали оповідь бібліотекаря, яка намагалася донести до присутніх можливість самостійно розуміти смисл основних понять, та виробити стійке, свідоме ставлення до таких явищ як концтабори, гетто, Голокост. Адже протистояти виявам упередженого ставлення та антисемітизму можна лише здолавши стереотипи, передсуди та упередженість, що почасти вкоренилися в свідомості пересічного громадянина. Одним із шляхів такого  процесу бачиться застосування методу історичного екскурсу, створення умов, за яких стає можливим усвідомлення явища через співпереживання.

 

Відділ культури та туризму

Черкаської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь