Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Бій під Крутами в українській історичній пам'яті...

Дата: 30.01.2020 17:26
Кількість переглядів: 513

Фото без опису   

      29 січня – День пам’яті героїв Крут - події, яка набула для українського народу символічного значення.  Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

     До роковин бою під Крутами у закладах культури Черкаської селищної ради проведено ряд тематичних заходів. Так, у фойє Новоселівського сільського клубу-бібліотеки пройшла бесіда-розповідь біля книжкової виставки –  «Жива память поколінь», яка містила історичні та художні матеріали подій того часу. Черкаська публічна бібліотека та Прелесненський СЦРНК відзначили День пам'яті героїв Крут проведенням фоторепортажу "Квіти у полі, там де Крут". Користувачам бібліотек були представлені історичні документи, фотографії та проведено інформаційні години.

     До відзначення чергової річниці битви під Крутами в приміщенні Привільського культурно – просвітницького центру була проведена година скорботи  «Крути: і сум, і біль, і вічна слава». Під час заходу працівники культури розповіли присутнім про  буремні події, які  відбулися 29 січня 1918 року на станції Крути, прослухали відому поезію Павла Тичини «Пам’яті тридцяти»,  переглянули документальний фільм «Бій під Крутами» та оглянули підбірку  літератури, в якій описані ці трагічні події.  Адже юнаки, які пожертвували своїм життям заради України, стали прикладом для молоді – тому що були такими ж завзятими тоді, у 1918-му, як ті, кого ми назвали кіборгами, в 2014-2015. Вони, герої Крут, були першими кіборгами у нашій історії. І в нашій  пам’яті вони назавжди залишаться вічно молодими героями.

 

Відділ культури та туризму

Черкаської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь