Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Черкаській ОТГ проведено заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 17.02.2020 14:32
Кількість переглядів: 1234

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі. Тридцять один рік тому сотні сімей, родин, де підростали майбутні солдати, з полегшенням зітхнули. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Тільки з України в Афганістані воювало 120 тисяч солдатів і офіцерів. З них 3360 не повернуться додому ніколи.

З метою належного відзначення в Черкаській ОТГ Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, 31-ї річниці виведення військ з Афганістану в закладах культури Черкаської селищної ради проведено низку тематичних заходів.

 Так, 13 лютого 2020 року у Черкаському базовому історико-культурному інформаційному центрі відбулась зустріч з воїнами-інтернаціоналістами.  На заході був присутній секретар Черкаської селищної ради Олексій Кривоконь, який побажав воїнам-інтернаціоналістам здоров’я, родинного затишку та благополуччя, душевного спокою, впевненості в завтрашньому дні та мирного неба над головою, а творчі колективи закладу культури підготували тематичні номери художньої самодіяльності. По завершенню заходу присутні учасники бойових дій отримали квіти та подарунки від Черкаської селищної ради.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

13 лютого 2020 року у Олександрівському сільському центрі розвитку молодіжних платформ було проведено зустріч з воїнами афганцями з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав. З вітальним словом до присутніх звернувся староста Олександрівського старостинського округу Фальченко Олексій Володимирович. Всі присутні вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих воїнів – інтернаціоналістів.


Фото без описуФото без описуФото без опису15 лютого 2020 року учасники художньої самодіяльності Привільського сільського культурно-просвітницького центру разом з бібліотекарем Наталією Лі  відвідали воїнів-інтернаціоналістів с. Привілля. З вуст дітей лунали слова вдячності та побажання воїнам-афганцям доброго здоров’я, родинного благополуччя, поваги у суспільстві,  мирного майбуття. А на згадку про зустріч подарували воїнам – афганцям пам'ятні подарунки від Черкаської ОТГ.

Фото без описуФото без опису13 лютого 2020 року у фойє Новоселівського сільського клубу-бібліотеки  до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відбулася книжкова виставка «Незгасаючий вогонь безсмертя». 15 лютого 2020 року у фойє Новоселівського сільського клубу-бібліотеки проведено годину спілкування  біля книжкової виставки  «Афганістан – то біль і смуток, чиєсь обірване життя».Фото без описуФото без опису

14 лютого 2020 року у фойє Прелесненського сільського центру розвитку національної культури проведено інформаційний дайджест  «Незгасаючий вогонь безсмертя».


Фото без опису

Фото без опису

Відділ культури та туризму

Черкаської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь