Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Черкаській ОТГ відгриміла Масляна!

Дата: 03.03.2020 14:54
Кількість переглядів: 1205

Добре, коли в громаді є гарні традиції, які шануються та підтримуються. В Черкаській громаді їх багато, одна з них – це святкування Масляної.  Гуляння завжди проходить весело: з музикою, іграми та піснями. А ще, обов’язково, з млинцями – символом сонця, надії на швидке пробудження природи від зимового сну, оновлення та продовження життя.

1 березня 2020 року на театралізованому майданчику біля Черкаського базового історико-культурного інформаційного центру відбулося загальногромадське святкування «Запальна Масляна». На святковому концерті всіх гостей зустрічали учасники театр-студії «Гротеск», свої найкращі пісні дарували народний вокальний ансамбль «Перлина», дитячі вокальні ансамблі «Малюки» та «Позитив», вокальний ансамбль «Прелесняночка», солісти Іван Сопін, Ліза Бразовська та Дар’я Шабля. Красиві хореографічні композиції представили глядачам учасники народного танцювального колективу «Батерфляй» та танцювального колективу «Радуга». Для найактивніших учасників свята організаторами було передбачено безліч цікавих та веселих конкурсів з призами. Не обійшлося на святі без смачних млинців з варенням, вареників зі сметаною, запашного чаю та смачних «жайворонків», яких дівчата роздавали всім присутнім. Кульмінацією свята традиційно стало спалювання опудала Марени, щоб швидше прийшли весна, щастя, тепле сонце.

Після проведення такого свята хочеться вірити, що оберіг пам’яті торкнувся наших сердець, що у нас з’явиться бажання шанувати традиції і звичаї українського народу. Любіть народне; чи то пісню, чи вишивку, чи звичай народу, вітайте з весною один одного, бажайте добра і щастя, сонця і хліба, пісні і миру всім, хто живе на нашій прекрасній планеті Земля!

Відділ культури та туризму

Черкаської селищної ради

Фото без опису-



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь