Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відзначення Дня хрещення Русі-України в закладах культури Черкаської ОТГ

Дата: 28.07.2020 16:55
Кількість переглядів: 351

День Хрещення Київської Русі – України відзначається щорічно 28 липня відповідно до Указу Президента України №668/2008. В цей день також вшановується святий рівноапостольний князь Володимир – хреститель Київської Русі. Бібліотеки закладів культури Черкаської селищної ради сьогодні, як і в минулі роки, інформують своїх відвідувачів про цю історичну подію. 

Фото без опису

Так, бібліотека Привільського сільського культурно-просвітницького центру організувала для своїх користувачів розгорнуту книжково - ілюстративну виставку " Хрещення Київської Русі - перша сходинка до духовності". Бібліотекар розповіла присутнім про історію становлення християнства та його значення для світу, України, родини, кожної людини зокрема. На виставці була представлена література духовного змісту, література яка розповідає про християнство на українській землі, про державного діяча Володимира Великого, та про місто Київ, який є містом - основоположником історичної, культурної і духовної епохи в житті всіх слов'янських народів.

Фото без опису  У бібліотеці Новомиколаївського сільського інформаційно-культурного центру організовано книжкову виставку "Вічне джерело Духовності". На виставці представлена література духовного змісту про Володимира Великого та про місто Київ. 

Фото без описуФото без опису

Бібліотекою Прелесненського сільсько центру розвитку національної культури проведено діалог з читачем "Хрещення Русі: відгомін тих далеких подій".

Фото без опису

Публічною бібліотекою Черкаського базового історико-культурного інформаційного центру проведено православний репортаж "Святе і вічне" та підготовлено відеопривітання до свята (переглянути можна за посиланням).

 https://youtu.be/ityg_Faw8rY

 

Фото без опису

У фойє Новоселівського сільського клубу-бібліотеки організована книжкова виставка «З глибини віків». До книжкової виставки увійшли книги відомих українських авторів  Семена Скляренка, Юрія Мушкетика, М.С. Грушевського а також ряд довідникової літератури у якій розповідається про нелегкий  та тернистих шлях Хрещення  Київської Русі-України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь