Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У громаді святкували День Народження України

Дата: 25.08.2020 12:00
Кількість переглядів: 698

Фото без опису

    Свято Незалежності України вже стало чудовою нагодою для всіх жителів нашої держави засвідчити свою любов до рідного краю. До 29-ї річниці Незалежності по всій нашій країні відбулися урочистості з нагоди цієї події. Не стала виключенням і Черкаська громада. Від самого ранку біля закладів культури лунали українські пісні, збадьорюючи односельців та налаштовуючи на святковий настрій. Протягом дня працівники бібліотек запрошували на тематичні години та книжкові виставки, а творчі колективи вітали громаду в соціальних мережах та на відкритих концертних майданчиках. Долучились до святкування і керівники гуртків декоративно-ужиткового мистецтва, запросивши всіх на майстер-класи у власні студії та на фейсбук-сторінки. Особливим подарунком для мешканців громади став відео-концерт, який підготували артисти-аматори місцевих будинків культури.

ПОСИЛАННЯ на КОНЦЕРТ:  https://youtu.be/Iek0ecqN53w

Фото без опису

     Так, 24 серпня у парку селища Черкаське відбулась дитяча розважальна програма «Країна кольорів». Дітлахів веселили конкурсами та забавами мешканці цієї чарівної країни – дівчатка Фарби. Малюки із задоволенням змагались у спритності та кмітливості, але за правилами жанру, звичайно ж, перемогла «дружба». Яскравих кольорів святу додали виступи вихованців вокальних та танцювальних колективів Черкаського БІКІЦ і казкова гостя – модниця Свинка Нюша. Розвага закінчилась запальною дискотекою, подарунками та морем мильних бульбашок. Батьки також не залишились без відпочинку, адже по завершенню дитячої програми на всіх чекав кіносеанс під відкритим небом. Ну, а хто вірішив залишитись вдома, та святкувати в родинному колі, мав можливість долучитись до онлайн майстер класу від гуртка «Народна творчість» з виготовлення Прапору України в техніці модульного орігамі та оберегу «Птах щастя» зі шпагату та ниток.

      Фото без опису         

    З нагоди головних державних свят нашої країни – Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України у Привільській сільській бібліотеці відбулася інформаційна година «Наш прапор майорить , по долині жито, на горі блакить».  Під час заходу діти  прослухали розповідь бібліотекаря про необхідність використання національної символіки, про історію створення прапора, про давні українські традиції поєднання на прапорі жовтого та синього кольорів, згадали імена та постаті великих українців, котрі прославили Україну та  вшанували  пам’ять громадян, які загинули у боротьбі за територіальну цілісність та державний суверенітет України.  Доповнила інформаційну годину патріотична виставка - панорама « Моя вишнева Україна», присвячена цій знаковій даті в історії нашої ще такої молодої держави, яка відображає складний і тернистий шлях, пройдений нашою Батьківщиною до заповітної мрії – незалежної України.       Фото без опису

    Творчість – це світ навколо нас, це краса, що оточує людину, це праця дитячої душі, фантазії умілих рук. Тож саме в День Незалежності, в фойє Олександрівського СЦРМП був проведений захід для творчих малюків - «Краса твоя, Україно». Дітлахи поринули у цікаві майстер-класи із виготовлення магнітів з державною символікою та  разом відправились у віртуальну подорож Україною і переконались на власні очі скільки в ній всього цікавого та незвіданого. А для всіх охочих протягом дня працювала відкрита виставка «Моя Україно», де можна було познайомитися з творчими роботами дітей, які займаються в гуртках декоративно-прикладного мистецтва.

    Фото без опису   Цього дня у Новомиколаївському СІКІЦ працювала книжкова виставка-вікторина «Моя Україна моя Батьківщина», натомість у Новоселівській бібіліотеці проходила тематична бесіда біля розширеної книжкової виставки «Ім’я землі моєї Україна». В Прелесненському СЦРНК запрошувалі дітлахів на дитячу патріотичну гру «А я живу в Україні!», а в Троїцькому СКБ дарували відвідувачам музичну композицію «Моїй рідній Україні присвячується…».

Фото без опису

    Хоч всі заходи проходили із дотриманням дистанції і карантинних обмежень - це не завадило мешканцям громади гідно відзначити День Народження України та продемонструвати свою готовність утверджувати демократичні цінності і розбудовувати власну країну.

Відділ культури та туризму

Черкаської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь