Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Живі, поки пам'ятаємо»

Дата: 29.08.2020 11:00
Кількість переглядів: 684

Фото без опису      День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України відзначається 29 серпня – саме в цей день у 2014 році, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів.

Фото без опису      Цього дня представники органів місцевого самоврядування та працівники культури відвідали памятні знаки загиблим воїнам, що розташовані на території Черкаської ОТГ. Вшанували хвилиною мовчання та поіменно згадали всіх загиблих в бою біля села Маячка десантників 95 аеромобільної бригади; а також, військовослужбовців ЗСУ, співробітників СБУ – членів екіпажу МІ-8, які трагічно загинули в ході антитерористичної операції в селі Новоселівка. На знак пошани поклали до памятних знаків квіти, встановили синьо-жовті прапорці та символи свята загиблих захисників – соняхи, що були зроблені вихованцями гуртків декоративного мистецтва. Під звуки Гімну України присутні схилили голови у вдячності перед тими, хто тримав мирне небо, даючи нам можливість у цей час вчитися, працювати та відстоювати демократію й права людини тут, у тилу.

Фото без опису     Привільським культурно – просвітницьким центром була проведена  година мужності біля створеного куточка пам’яті «Пам’ятаємо героїв» де згадали  кожного, хто віддав своє життя за Україну, хто сьогодні боронить нашу державу в зоні проведення антитерористичної операції.  Презентована користувачам книжкова полиця від найкращих  українських письменників, висвітлила  трагічні події останніх років на Донбасі та їх наслідки. Проведено майстер-клас по виготовленню символу  «Сонях пам'яті».  Виготовлені суцвіття дітлахи подарували командиру групи розмінувальників, який проживає в селі Привілля. 

Фото без опису

    Прелесненським сільським центром розвитку національної культури було проведено тематичну годину та покладання квітів до могили загиблого воїна-односельця Костянтина Дудніка. Також, до Дня пам'яті була представлена книжкова виставка, де вперше була презентована книга Романа Зіненко "Війна, якої не було. Хроніки Іловайської трагедії". 

Фото без опису

   У публічній бібліотеці Черкаського базового історико-культурного інформаційному центрі та Новомиколаївському сільському інформаційно-культурному центрі пройшли тематичні години біля книжкових виставок «Сила нескорених», що  містили  матеріали про мужніх українців, котрі протягом багатьох століть виборювали та відстоювали свободу і незалежність України. Також, 29 серпня о 10.00 всі заклади культури долучились до загальнонаціональної хвилини мовчання.

Фото без опису

     Ми пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя, захищаючи Україну. Україна щодня пам’ятає воїнів, які поклали своє життя за її волю та незалежність, але цей день – для гідного вшанування їхньої пам'яті. День, коли кожен українець може подякувати загиблим захисникам та виявити пошану, вдягнувши символічний сонях пам'яті та схиливши голову під час хвилини мовчання. Це найменше, чим ми можемо віддячити загиблим захисникам за мир у наших домівках та захист. Адже герої живі, поки жива пам’ять про них.

Відділ культури та туризму

Черкаської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь