Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щасливі діти - успішна громада!

Дата: 10.09.2020 14:50
Кількість переглядів: 626

      Щасливі діти - успішна громада!

 

          Дошкільна освіта є першою сходинкою до здобуття якісних знань, фундаментом, на якому будується вся система освіти.

     Максимально охопити дітей дошкільною освітою, забезпечити її якість і доступність незалежно від місця проживання, матеріального забезпечення, соціального походження – таке завдання постало перед очільниками Черкаської селищної ради.

       4 вересня 2020 року, до дня селища Черкаського найменші жителі Черкаської ОТГ отримали чудовий подарунок – відкриття нової групи Черкаського дошкільного навчального закладу «Дюймовочка».

Багато років поспіль у смт. Черкаське  існувала черга до закладу дошкільної освіти. Завдяки відкриттю групи з’явилось 20 додаткових місць для здобувачів дошкільної освіти.

      На реконструкцію дошкільного закладу було витрачено з бюджету Черкаської селищної ради 11,5 тис. гривень, з державного бюджету 3,49 млн. гривень.

      Тепер у Черкаському ДНЗ функціонують дві групи – різновікова «Бджілки» та старша «Світлячки». Назву «Світлячки» нова група отримала символічно. Адже наймолодші діти – це майбутнє нашої держави. І від того, як ми їх виховаємо залежить майбуття. Нехай же серця маленьких патріотів сяють так яскраво, немов світлячки темної ночі!

      На урочисте свято у гості до малят з теплими словами та подарунками завітали голова Черкаської селищної ради Падалка С.В., начальник відділу освіти Литвинова І.М., голова виконкому Черкаської селищної ради Гавриш В.М та секретар Черкаської селищної ради Кривоконь О.С.

       Гості свята побажали тепла і затишку в дитячому садочку, успіхів і перших перемог у здобутті освіти малечі, адже діти – це наше майбутнє, привітали дітей, їхніх батьків та колектив працівників із отриманням нового затишного садочку та побажали всім здоров’я, добра, миру, злагоди та доброї долі. У такий нелегкий для країни час є все ж таки і радісні моменти, такі як відкриття дошкільного навчального закладу для майбутнього нашої держави – для дітей.

    Найпершими гостей вітали маленькі «світлячки». Вони декламували вірші та дякували дорослим  за новий дитсадок.

    За давньою традицією гостей зустрічала господиня – директорка закладу Мельниченко Т.І. вона сказала про те, що відкриття нової групи це неабияке свято для Черкаської громади. Це радісна подія для діток, їх батьків і для працівників закладу. Якщо в селищі відкривається дитячий садок – це означає, що селище живе і буде жити! У дитячих очах сяє іскорка радості, іскорка щастя, адже тепер вони отримали свій «дім радості», де будуть навчатись спілкуватись, дружити, гратись у веселі ігри з однолітками та успішно готуватись до школи.

       Вона висловила щиру подяку від імені дітей, їх батьків та колективу Черкаського садочка Черкаській громаді за такий чудовий сучасний заклад дошкільної освіти, де наймолодшим українцям буде зручно, безпечно та комфортно.

     На свято також були запрошені народні майстрині-художниці Олена Рахмаїлова, Оксана Литвин та Катерина Падалка, які допомагали у оформленні нової групи.

       Право перерізати символічну стрічку було надано голові Черкаської селищної ради Падалка С.В. та начальнику відділу освіти Черкаської селищної ради Литвиновій І.М.

     Після урочистого заходу, присвяченого відкриттю нової групи, зусиллями працівників Черкаського БІКІЦ, учасниками народного танцювального колективу «Батерфляй», педагогічних працівників дошкільного закладу «Дюймовочка» для дошкільнят було організовано та проведено музично-спортивне свято на майданчику для прогулянок «Подорож до країни дитинства»

     Мильні бульбашки, суперова казкова Нюша, веселі ігри, хороводи, флешмоби разом з батьками принесли дітлахам дуже багато радощів.

       Після урочистостей батьки і діти з радістю і хвилюванням переступили поріг нового закладу. Для вихованців дитячого садочка підготовлено просторе світле приміщення ігрової кімнати з чудовими новими меблями, казковими ігровими куточками, затишна спальня, чудовий музично-спортивний зал.

       Колектив Черкаського ДНЗ щиро вітає жителів селища Черкаське  з цією чудовою подією, бажає добра та благополуччя, а також дякує усім тим, хто допомагав у ремонті, забезпеченні закладу меблями.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь