Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«ДІТИ ГРОМАДИ ЗА МИР!»

Дата: 22.09.2020 09:00
Кількість переглядів: 606

Фото без описуМіжнародний День Миру був заснований в 1981 році резолюцією 36/67 Генеральної Асамблеї ООН про визнання її днем, присвяченим зміцненню ідеалів миру як всередині країн, так і між усіма націями та народами. 2002-му році Президент України підписав Указ №100/2002 від 05.02.2002, яким проголосив 21 вересня Національним Днем Миру. Саме з цієї нагоди у  закладах культури Черкаської об’єднаної громади пройшла культурно-мистецька акція «Діти громади за мир!»

Фото без опису

До Міжнародного дня миру в нашій країні люди ставляться з глибокою пошаною і усвідомленням того болю, який завдає війна. Здається, що не так давно, ми і гадки не мали, що хтось чи щось може порушити наше спокійне життя, що слово "мир" для народу України набуде такого великого, цінного і бажаного значення.

Фото без описуУ Черкаському базовому історико-культурному інформаційному центрі відбувся захід, протягом якого діти дізналися про історію виникнення свята, першу символічну Ходу Миру, переглянули тематичні відеоматеріали. Музичними привітаннями прикрасили зустріч вихованці творчих колективів ЧБІКІЦ. По завершенню свята відбувся майстер-клас, де діти навчилися власноруч робити «голуба» - символ миру та прикрасили створеними поробками дерева біля будинку культури.

Фото без описуДля маленьких відвідувачів Привільського культурно  - просвітницького центру було організовано конкурс малюнків на асфальті. У різний спосіб діти намагалися втілити свої ідеї та фантазії за допомогою крейди зображуючи нашу планету, малюючи будинки своєї мрії.

Фото без описуУ Новомиколаївському сільському інформаційно-культурному центрі було проведено пізнавально-розважальну програму та організовано виставку дитячих малюнків. Діти мали змогу взяти участь у цікавих тематичних конкурсах та дізнатись більше про святкування Дня Миру у різних країнах світу. Натомість, у Прелесненському СЦРНК  діти виготовляли голубів з різнокольорового паперу та створили яскраву фотозону для всіх відвідувачів центру.

Фото без опису Під час цієї акції кожна дитина відчула власну важливість і відповідальність у збереженні миру. Лише коли є мир, то можуть здійснитись усі найзаповітніші прекрасні мрії людини, її надії і помисли, тоді кожен може реалізувати себе повністю, розкрити свої здібності і таланти. Ідеї  заходів, які пройшли – необхідність і надалі продовжувати дарувати світу добро, адже без миру, дружби і взаєморозуміння нам не прожити.

Відділ культури та туризму

Черкаської селищної ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь