Черкаська селищна військова адміністрація
Краматорського району Донецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Правила безпеки при експлуатації електрообладнанням

Дата: 27.10.2020 15:03
Кількість переглядів: 438

Незабаром Черкаській ОТГ розпочнеться опалювальний сезон. Тим часом, для підтримання комфортної температури повітря у власних помешканнях громадяни масово користуються електрообігрівачами. Проте варто зазначити, що не слід забувати про дотримання правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів. Адже тільки виконання цих правил вбереже від виникнення пожежі та матеріальних збитків.

Найголовніше, не вмикайте електрообігрівач разом з іншими електропобутовими приладами через подовжувач в одну розетку! Електромережа може не витримати перенавантаження та виникне коротке замкнення, що здатне спровокувати пожежу! Дотримання цього правила особливо актуальне для мешканців осель із застарілою електропроводкою. Багатоквартирні будинки та будівлі в селах збудовані ще за радянських часів. Електропроводка тих часів не була розрахована на ту кількість та потужність електропобутових приладів, які наразі є звичними в кожній оселі.

Ще одне важливе правило! НЕ ЗАЛИШАЙТЕ ЕЛЕКТРООБІГРІВАЧ БЕЗ НАГЛЯДУ! Хибною є думка, що за декілька хвилин без нагляду нічого не станеться! Протягом 15 хвилин вогонь здатний повністю знищити житлову кімнату та все, що в ній знаходиться!

Тому, не можна ставити електрообігрівачі поряд із диванами, кріслами та кріпити їх на килими! Це все сприяє швидкому поширенню вогню у випадку загорання!
 
Не залишайте увімкнені електрообігрівачі на ніч! Під час сну, людина може не відчути ознак горіння та не встигне вчасно вжити необхідних заходів.

Бережіть себе та пам'ятайте, що відповідальність рятує життя!Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь